Mondo News

Dan Barna și-a depus candidatura, la BEC și a lansat primul atac direct la Iohannis: Un pompier, nu un gospodar!

Vineri, 20 Septembrie 2019 12:19
Scris de: Vlad Economu
Dan Barna și-a depus candidatura, la BEC și a lansat primul atac direct la Iohannis: Un pompier, nu un gospodar!

Liderul USR Dan Barna și-a depus vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru Cotroceni, după ce a reușit să strângă aproape 400.000 de semnături.

Dan Barna s-a declarat convins că va ajunge în turul al doilea al prezidențialelor și a acuzat că președintele Iohannis “a fost un pompier pentru momentele în care casa lua foc și se prăbușea”. “Dacă era un gospodar mai atent și mai diligent poate nu se ajungea să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”, a susținut Barna.

Dan Barna a venit la Biroul Electoral Central însoțit de Dacian Cioloș și mai mulți membri ai alianței USR-PLUS, printre care Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea și Cristina Prună. “România are nevoie de o schimbare. Primul pas au fost europarlamentarele, urmează prezidențialele, parlamentarele și localele. Timp de 30 de ani ne-am obișnuit să acceptăm puțin de la clasapolitică. Românii pot și merită să fie fericiți aici în România. În acest moment nu mai putem să ne învârtim în jurul cozii așa cum ne-am obișnuit în 30 de ani. Este nevoie de alegeri anticipate”, a spus Dan Barna, înainte de a intra în sediul BEC.

El a spus că românii nu se mai pot baza pe vechea clasă politică: “O întreb pe doamnă Dăncilă unde este acea creștere economică despre care vorbește continuu pentru că românii nu o simt. În realitate, nu ne mai putem baza pe vechea clasă politică. Eu fac parte dintr-o generație care vrea, poate și va face reformarea României și însănătoșirea acestei țări. (…) În care țară din lume pe creștere economică populația pleacă din țara? Nicăieri. Avem o guvernare care nu mai are niciun pic de încredere. Schimbarea trebuie să o facem astăzi, acum. Nu ne mai permitem să pierdem încă un milion de oameni în următorii cinci ani”.

Întrebat dacă o schimbare înseamnă și depunerea moțiunii de cenzură, prezidențiabilul USR-PLUS a răspuns: “Astăzi discutăm despre alegerile prezidențiale. În zilele următoare continăm discuțiile pe celelalte subiecte. Evident, moțiunea e primul pas spre anticipate. Vedem că există ezitări în diverse colturi ale clasei politice. Nu trebuie să mai avem nicio ezitare”. El a susținut că atu-ul pe care îl are în această competiție este “energia de a reprezenta noua generație care vrea să se implice în salvarea României”, iar “România are nevoie de un președinte full-time, un pesedinte prezent în fiecare zi”.

Dan Barna s-a declarat convins că va ajunge în turul al doilea și va fi următorul președinte al României. “Vechea clasă politică, președintele Iohannis și PNL ne spun că mai bine nu se poate. Noi spunem că se poate”. El l-a acuzat pe Iohannis că “a fost un pompier pentru momentele în care casa lua foc și se prăbușea”: “Dacă era un gospodar mai atent și mai diligent poate nu se ajungea să luăm foc de atâtea ori în ultimii ani”.

”Suntem gata să conducem și guvernăm România cu oameni cinstiți și competenți (…) Acum nu avem majoritate în Parlament cu care să guvernăm. Ne-am obișnuit cu guvernări pompieristice în care căutam premieri în stânge și-n dreapta. E nevoie de majoritate legitimă în Parlament. Cu siguranță avem nevoie să modificăm Constituția, pentru că trebui pus statul pe baze sănătoase”, a spus și partenerul său de alianță, Dacian Cioloș.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

bilel omrani, atacant, cfr cluj, refuz, naturalizare, nationala romaniei, algeria Planul lui Mirel Rădoi, dat peste cap! Un fotbalist străin refuză să joace pentru naționala României


antena 1, show, insula iubirii, emisiune concurs, love island Antena 1 pregătește un nou super show! Noua emisiune care vă va ține cu sufletul la gură


dan puric, gigi becali, admiratie, puscarie, acte caritate Dan Puric este fascinat de Gigi Becali: ”Este un om admirabil!”


rusia, moscova, batmobil, replica, video Rusia. Poliția din Moscova a ridicat din centrul orașului un Batmobil! Video