Mondo News

Cum și-a salvat broasca țestoasă gigantică Diego specia de la dispariție

Luni, 13 Ianuarie 2020 20:49
Scris de: Vlad Economu
Cum și-a salvat broasca țestoasă gigantică Diego specia de la dispariție

Diego, un exemplar de broască țestoasă gigantică, a reușit aproape de unul singur să-și salveze specia de la dispariție din insulelele Galapagos, informează CNN.

Diego este creditat cu supraviețuirea populației de broaște țestoase gigantice pe insula Espanola, după ce a fost trimis de la Grădina zoologică din San Diego în cadrul unui program de înmulțire.

Când Diego a ajuns pe insulă, existau doi masculi și 12 femele din specia de broască țestoasă gigantică pe Espanola. Exemplarul de 100 de ani a ridicat populația la 2.000 de exemplare, iar conducerea Parcului Național Galapagos consideră că Diego este responsabil de 40% din această creștere spectaculoasă.

Citește și: UN MONUMENT VIKING, VECHI DE 1200 DE ANI, CONŢINE O AVERTIZARE TERIBILĂ! DESPRE CE ESTE VORBA

În programul de înmulțire au fost incluse 15 țestoase, însă Diego a fost cel mai activ exemplar. “Diego a contribuit semnificativ la întoarcerea țestoaselor gigantice pe Espanola”, a declarat Jorge Carrion, directorul parcului din Galapagos.

Sursa foto: CNN


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, relatie, oana zavoranu, fosta iubita, rusine Cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea? Îi era rușine să recunoască deși persoana este foarte cunoscută


mario iorgulescu, accident mortal, arestare preventiva, omor, procurori, tribunalul bucuresti Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu! Aceștia au schimbat și încadrarea juridică


Georgina Rodriguez, cristiano ronaldo, salariu, suma uriasa Cristiano Ronaldo îi dă un salariu lunar amețitor iubitei sale, Georgina!


antonia, silicoane, foto, operatie Antonia, după ce și-a pus silicoane: ”Ați fost curioși! Asta e, gata!” Foto în articol