Mondo News

Cum și-a salvat broasca țestoasă gigantică Diego specia de la dispariție

Luni, 13 Ianuarie 2020 20:49
Scris de: Vlad Economu
Cum și-a salvat broasca țestoasă gigantică Diego specia de la dispariție

Diego, un exemplar de broască țestoasă gigantică, a reușit aproape de unul singur să-și salveze specia de la dispariție din insulelele Galapagos, informează CNN.

Diego este creditat cu supraviețuirea populației de broaște țestoase gigantice pe insula Espanola, după ce a fost trimis de la Grădina zoologică din San Diego în cadrul unui program de înmulțire.

Când Diego a ajuns pe insulă, existau doi masculi și 12 femele din specia de broască țestoasă gigantică pe Espanola. Exemplarul de 100 de ani a ridicat populația la 2.000 de exemplare, iar conducerea Parcului Național Galapagos consideră că Diego este responsabil de 40% din această creștere spectaculoasă.

Citește și: UN MONUMENT VIKING, VECHI DE 1200 DE ANI, CONŢINE O AVERTIZARE TERIBILĂ! DESPRE CE ESTE VORBA

În programul de înmulțire au fost incluse 15 țestoase, însă Diego a fost cel mai activ exemplar. “Diego a contribuit semnificativ la întoarcerea țestoaselor gigantice pe Espanola”, a declarat Jorge Carrion, directorul parcului din Galapagos.

Sursa foto: CNN


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

australia, video, rechin, specie noua, rechin care merge, Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video


iphone, apple, model nou, low cost, accesibil Apple ar putea lansa un nou iPhone! Modelul va fi accesibil pentru orice buzunar


costel corduneanu, amenintare, abi talent, alex velea, mesaj, interlop Unul dintre cei mai temuți interlopi îl pune la punct pe Abi Talent: „Tu, un gunoi…”


pro tv, andi moisescu, pe bune, mihai bobonete, inlocuire Mutare șoc la PRO TV! Andi Moisescu, înlocuit oficial. Ce prezentator îi ia locul