Cum se prepară tocăniţa de varză murată cu carne de porc. Această rețetă delicioasă este numai bună pentru o masa de duminică atunci când toți membrii familiei se strâng laolaltă pentru un festin culinar.
Ingrediente pentru tocăniţă de varză murată cu carne de porc (4 porţii):
1,5 kg pulpă de porc
6 linguri ulei
4 cepe
2 ardei graşi roşii
2 linguri pastă de tomate
500 ml vin alb
200 g cartofi
300 g varză acră
sare
piper
1 lingură boia dulce
1 lingură boia iute
2 linguri maghiran uscat
pătrunjel
Mod de preparare – Tocăniţă de varză murată cu carne de porc:
Tai carnea cubuleţe şi o rumeneşti în ulei. O pui deoparte şi în grăsimea rămasă căleşti cepele tocate şi ardeii tăiaţi julien. Adaugi carnea, pasta de tomate, vinul, amesteci şi le laşi cu capacul pus peste oală.
După 10 minute, pui cartofii, varza tocată, boiaua, sare şi piper, după gust. Laşi totul să fiarbă la foc mic. După ce toate sunt pătrunse bine, verifici de condimente. Înainte să închizi focul, presari maghiran şi pătrunjel tocat.
Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro