Mondo News

Cum se prepară somonul la cuptor, cu portocală şi rozmarin. O rețetă apetisantă și sănătoasă

Vineri, 15 Martie 2019 15:16
Scris de: Vlad Economu
Cum se prepară somonul la cuptor, cu portocală şi rozmarin. O rețetă apetisantă și sănătoasă

Cum se prepară somonul la cuptor, cu portocală şi rozmarin. Somonul copt în folie de aluminiu reprezintă una dintre cele mai uşoare şi bune modalităţi de a găti acest tip de peşte. Aşa că dacă vrei să încerci un preparat deosebit la mesele festive, ai un alt avantaj: în doar 30 de minute (de la început, până la final), somonul este complet pătruns, aşa că invitaţii tăi nu vor trebui să aştepte mult ca să guste din acest preparat delicios.

Ingredinte necesare pentru somonul la cuptor, cu portocală şi rozmarin:

700 g file somon (2-3 bucăţi)

1 lingură ulei de măsline

sare

3 linguri miere

1 lingură + 1 linguriţă zeamă de lămâie proaspăt stoarsă

4 căţei de usturoi, tocaţi

2 linguri cimbru proaspăt, tocat (sau 1 lingură cimbru uscat)

1 lingură rozmarin proaspăt, tocat (sau 1 linguriţă rozmarin uscat)

felii de portocală proaspete

crenguţe de cimbru, opţional

Mod de preparare somon la cuptor, cu portocală şi rozmarin:

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Usuci somonul prin tamponare cu un prosop de hârtie absorbant. Ungi peştele pe toate părţile cu 1 lingură de ulei de măsline. Condimentezi cu sare, după gust. Aşezi fiecare file de somon pe o bucată mare de folie de aluminiu. (Ai nevoie de folii separate.)

Combini într-un bol mic mierea, zeama de lămâie, usturoiul tocat şi verdeaţa tocată. Amesteci bine ca să se combine aromele. Torni această compoziţie peste somon, apoi aşezi o felie de portocală pe fiecare file. Opţional, aşezi crenguţe de cimbru.

Împătureşti toate laturile ale fiecărei folii de aluminiu, pentru a crea pacheţele lejere. (E bine să laşi spaţiu pentru ca aerul să circule în interiorul pacheţelelor şi pentru ca somonul să se coacă uniform.)

Aşezi pacheţelele într-o tavă de copt foarte puţin adâncă şi le dai la cuptor 15-20 de minute. Când sunt gata, scoţi tava, scoţi cu grijă somonul din folia de aluminiu, separând carnea de pieliţa care va rămâne prinsă de folie. Aşezi fiecare file pe o farfurie, iar cu o lingură iei sosul rămas în folie şi îl torni peste somon. Serveşti imediat.

Sursă rețetă și foto: juliasalbum.com


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 24 martie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 martie 2019. Săgetătorii rezolvă niște probleme familiale, iar Peștii au nevoie de o schimbare


facebook, parole stocate, servere interne, scandal Facebook recunoaște! A stocat sute de milioane de parole fără să le cripteze, pe servere interne


will-smith-abstinenta-alcool Motivul pentru care Will Smith nu a băut alcool timp de zece ani


catalin scarlatescu, relatie, chef, sarut, cantareata, maria andria, Cătălin Scărlătescu, surprins sărutându-se cu o cântăreață! Cine este blonda care l-a prins în mreje pe chef