Cum se prepară rulourile cu varză. O rețetă pe care am încercat-o și pe care o recomandăm din toată inima. Gătește acest preparat în weekend și servește rulourile cu un sos de smântână și usturoi.
Ingrediente necesare pentru rulourile cu varză:
1 kg varză murată
200 g kaizer
200 ml suc de roșii
1 lingură pastă de tomate
150 ml ulei
5-6 lipii
piper
pătrunjel
Mod de preparare rulouri cu varză:
Pui varza la desărat în apă de seara. Dimineața, o tai fin și o călești în 75 ml de ulei până se înmoaie, apoi adaugi sucul de roșii în care ai dizolvat pasta de tomate. Condimentezi cu piper, după gust, acoperi și fierbi până scade apa lăsată, apoi dai deoparte și ții la răcorit.
Separat, călești în 2 linguri de ulei kaizerul mărunțit până se rumenește ușor, apoi îl amesteci cu varza. Umpli lipiile cu compoziția de varză și kaizer și le rulezi. Ungi o formă cu uleiul rămas. Tai lipiile bucăți de aproximativ 4 cm lungime, pe care le așezi în formă. Dai tava la cuptor, încins în prealabil, 20-25 de minute. La final, presari pătrunjel tocat.
Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro