Cum se prepară pita la cuptor cu salată grecească. O alegere extraordinară într-o zi toridă. Combinația dintre măsline, salată, brânză feta și legume este una clasică și delicioasă. Ei bine, în această rețetă vom combina salata grecească cu o focacia pufoasă, dar crocantă, plină de brânză și ierburi aromate.
Ingrediente necesare pentru pita la cuptor cu salată grecească:
1 mână de măsline verzi
1 ceapă roșie
100 g roșii cherry
2 căței de usturoi
200 g de mozarella
200 g brânză feta
3 mâini de rucola
Oțet balsamic
Ulei de măsline
Sare
Piper
Păinici
Mod de preparare pita la cuptor cu salată grecească:
Spală toate legumele și taie-le. Rupe mozarella în bucăți mai mici. Așează pâinica pe blatul de lucru și stropește-o cu puțin ulei de măsline, mozarella, măsline, roșii și feta, apoi roșii și usturoi, sare și piper.
Pune pâinicile în cuptor până ce brânza este topită, în jur de 10 minute. Scoate pâinicile și adaugă rucola pe care ai stropit-o cu ulei, oțet, sare și piper, în prealabil.
Sursa rețetă și foto: hellofresh