Cum se prepară chifteluțe portugheze cu carne de vită! Sunt diferite de chiftelele tradiționale românești, dar gustul lor este la fel de bun. Învață cum se prepară această rețetă delicioasă dedicată gurmanzilor de orice vârstă!
Ingrediente necesare pentru chifteluțe portugheze:
500 g carne de vită
250 g cârnați
2 cârnați picanți
2 ouă
1 linguriță pudră de ardei iute
2 căței de usturoi
sare
piper
300 g pesmet
250 ml vin alb
zeama de la 1 lămâie
pătrunjel
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare chifteluțe portugheze:
Taie cârnații și amestecă-i cu carnea tocată. Adaugă ouăle, usturoi pisat, pudra de ardei iute, sare și piper după gust. Amestecă, adaugă pesmetul și pătrunjelul tocat.
Formează cu mâna umedă chiftele, pe care le prăjești în ulei încins. Când s-au rumenit pe ambele părți, adaugă în tigaie vinul și zeama de lămâie și lasă să fiarbă 10-15 minute. Se pot servi alături de o garnitură de orez sau piureu de cartofi.
Sursa foto: gustarte