Cum se prepară budinca de dovlecei și cartofi, cu mărar. Această budincă este perfectă ca aperitiv sau pentru o gustare consistentă.
Ingrediente necesare pentru budinca de dovlecei și cartofi, cu mărar:
1 dovlecel mare
2 cartofi fierți în coajă
3 ouă
100 g făină
100 g cașcaval ras
2-3 linguri de ulei
50 ml lapte
3 linguri smântână
1 pliculeț praf de copt
1 legătură mărar
sare, piper, după gust
Mod de preparare budinca de dovlecei și cartofi, cu mărar:
Tai dovleceii julien și cartofii cubulețe mici. Aşezi cartofii şi dovleceii într-un castron mare. Separat, baţi ouăle cu cașcavalul ras, pui smântâna, uleiul, laptele, mărarul tocat, sare, după gust, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci apoi cu dovleceii şi cartofii.
Torni compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-50 de minute, până se rumeneşte. Servești tarta caldă sau rece.
Sursa foto și rețetă: clickpoftăbună.ro