Mondo News

Cum recunoști mâncarea congelată din restaurante

Sambata, 10 Februarie 2018 12:36
Scris de: Vlad Economu
Cum recunoști mâncarea congelată din restaurante

Cum recunoști mâncarea congelată din restaurante. Dacă nu eşti la un fast-food, vrei ca mâncarea pe care o comanzi să fie proaspătă. Nu întotdeauna se întâmplă acest lucru şi poţi să ai surpriza că la restaurante bine cotate găseşti preparate care au venit gata pregătite care au fost doar reîncălzite.

Iată câteva semne care să te ajute să recunoşti locurile unde mâncarea nu este proaspătă.

Mâncarea vine prea repede

Cel mai mare semn că mâncarea care îşi este servită este congelată este că îţi este adusă prea repede la masă. Mâncarea proaspătă cere timp, aşa încât dacă ospătarul apare la masă cu comanda în doar 5-10 minute este clar că doar a decongelat preparatele.

Meniul are foarte multe preparate

Nu este întotdeauna un indiciu, dar trebuie luat în seamă. Unele restaurante au meniuri foarte mari, dar rişti să comanzi şi să nu aibă mai nimic pe stoc. Oricum ar fi este greu pentru un bucătar să aibă tot timpul pe stoc ingrediente proaspete pentru zeci de preparate. Atunci, cel mai probabil, foloseşte prafuri sau preparate congelate.

Textura bucatelor nu este normală

Mâncărurile congelate, de obicei, se încălzesc la microunde. Carnea îşi va pierde din elasticitate şi, cel mai probabil, nu îi vei mai recunoaşte gustul. Oricine a mâncat bucate gătite în casă îşi va da seama de diferenţa între un preparat proaspăt şi unul congelat şi reîncălzit.

Toate fructele de mare sunt prăjite

Un meniu care conţine doar fructe de mare prăjite e un semn clar că acestea au fost aduse congelate. Există o mulţime de produse din peşte, sub diferite forme, care vin congelate ceea ce face munca celor din restaurante mult mai uşoară.

Nu există substitute

Comanzi un burger şi ai vrea să nu îşi pună bacon sau brânză şi ospătarul spune că nu este posibil? Cea mai bună explicaţie este că produsele au venit congelate şi ei nu pot face nicio schimbare fără să strice modul în care arată preparatul.

Ospătarul nu ştie să-ţi spună de unde vin ingredientele

Dacă vrei să ştii care ste sursa cărnii din care este făcută friptura şi ospătarul dă din colţ în colţ, e clar că a primit-o congelată, eventual cu toate condimentele puse, fără că cei din bucătărie să-şi fi adus vreun aport prea mare.

Sursa text: Gustarte


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

piloti romani, ozn-uri, marturii piloti romani, intalniri extraterestri, dan farcas Au fost obligați să tacă! Mărturiile piloților români care s-au întâlnit cu OZN-uri


horoscop 22 aprilie 2018, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 aprilie 2018. Leii își oferă câteva zile de relaxare, iar Balanțele sunt vedetele anturajului


andreea esca, prezentatoare, stirile pro tv, retragere Andreea Esca despre retragerea din televiziune! Când va părăsi pupitrul Știrilor Pro Tv


sms, dispare sms, tehnologie noua, google, chat google, companii telefonie mobila SMS-ul clasic dispare! Care va fi noua tehnologie care îl va înlocui