Mondo News

Vine urgia albă! Cod portocaliu de ninsori și viscol valabil în 18 județe

Joi, 18 Ianuarie 2018 07:19
Scris de: Vlad Economu
Vine urgia albă! Cod portocaliu de ninsori și viscol valabil în 18 județe

Optsprezece județe din Oltenia, Transilvania și Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori și viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic și precipitații abundente, potrivit news.ro.

Centrul Infotrafic al Poliției Române anunță că mai multe drumuri naționale sunt acoperite cu zăpadă, iar pe DN1 și DN 73 a fost restricționat traficul greu. Până la ora 20.00, va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de vremea rea în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, unde viteză vântului la rafală va depăși 80 – 90 de kilometri la ora, iar pe crește va atinge 120 – 140 de kilometri la ora, viscolind ninsoarea și troienind zăpada. Până la ora 17.00, va fi în vigoare o altă avertizare cod portocaliu emisă de meteorologi pentru județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 – 85 de kilometri la oră și temporar va ninge viscolit.

Județele vizate de cele două avertizări cod portocaliu emise de Administrația Națională de Meteorologie sunt: Iași, Vaslui, Galați, Vrancea, Bacău, Neamț, Tulcea, Buzău, Covasna, Brașov, Prahova, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Albă, Hunedoara, Gorj și Caraș-Severin. De asemenea, până la ora 22.00, va fi Cod galben de vreme rea în județele: Constanța, Brăila, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu, Albă, Cluj, Hunedoara, Argeș, Vâlcea, Gorj și Caraș-Severin. Conform ANM, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Traficul rutier a fost restricționat miercuri noapte pentru autovehiculele de peste 7.5 tone pe DN73 Valea Mare (județul Argeș) – Fundata (județul Brașov) și pe DN1, între Nistorești (Prahova) și Brașov, în condițiile în care la munte ninge abundent, iar unele TIR-uri au avut dificultăți la urcarea drumului în rampă. De asemenea, în județul Gorj DN67C Transalpina este închis între Ranca și Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 – 34+800. Centrul Infotrafic al Poliției Române anunță că mai multe drumuri naționale sunt acoperite cu zăpadă.

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

romania, urna a patra, tragere la sorti, preliminarii EURO 2020, urne preliminarii euro 2020 România, în urna a patra a preliminariilor pentru EURO 2020! Cum arată urnele!


horoscop 21 noiembrie 2018, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 noiembrie 2018. Vărsătorii află noutăți despre viitorul profesional, iar Leii își planifică o călătorie


florin salam, decizie radidala, plecare romania, sua, Florin Salam își ia “o pauză de România”! Unde se va refugia manelistul! Mesaj pentru bătăușul de la Milano


snoop dogg, stea, inaugurare, hollywood boulevard Snoop Dogg şi-a inaugurat steaua pe Hollywood Boulevard