Mondo News

Vine urgia albă! Cod portocaliu de ninsori și viscol valabil în 18 județe

Joi, 18 Ianuarie 2018 07:19
Scris de: Vlad Economu
Vine urgia albă! Cod portocaliu de ninsori și viscol valabil în 18 județe

Optsprezece județe din Oltenia, Transilvania și Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori și viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic și precipitații abundente, potrivit news.ro.

Centrul Infotrafic al Poliției Române anunță că mai multe drumuri naționale sunt acoperite cu zăpadă, iar pe DN1 și DN 73 a fost restricționat traficul greu. Până la ora 20.00, va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de vremea rea în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, unde viteză vântului la rafală va depăși 80 – 90 de kilometri la ora, iar pe crește va atinge 120 – 140 de kilometri la ora, viscolind ninsoarea și troienind zăpada. Până la ora 17.00, va fi în vigoare o altă avertizare cod portocaliu emisă de meteorologi pentru județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 – 85 de kilometri la oră și temporar va ninge viscolit.

Județele vizate de cele două avertizări cod portocaliu emise de Administrația Națională de Meteorologie sunt: Iași, Vaslui, Galați, Vrancea, Bacău, Neamț, Tulcea, Buzău, Covasna, Brașov, Prahova, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Albă, Hunedoara, Gorj și Caraș-Severin. De asemenea, până la ora 22.00, va fi Cod galben de vreme rea în județele: Constanța, Brăila, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu, Albă, Cluj, Hunedoara, Argeș, Vâlcea, Gorj și Caraș-Severin. Conform ANM, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Traficul rutier a fost restricționat miercuri noapte pentru autovehiculele de peste 7.5 tone pe DN73 Valea Mare (județul Argeș) – Fundata (județul Brașov) și pe DN1, între Nistorești (Prahova) și Brașov, în condițiile în care la munte ninge abundent, iar unele TIR-uri au avut dificultăți la urcarea drumului în rampă. De asemenea, în județul Gorj DN67C Transalpina este închis între Ranca și Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 – 34+800. Centrul Infotrafic al Poliției Române anunță că mai multe drumuri naționale sunt acoperite cu zăpadă.

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

dani mocanu, interlopi, umilinta, manelist Dani Mocanu, umilit la maximum de interlopi! Manelistul a fost dezbrăcat și obligat să…..


top 10, vedete hollywood, actrite bine platite, top forbes, scarlett johansson Cine este cea mai bine plătită actriţă de la Hollywood în 2018! Dar și cum arată Top 10


despre sex, femei sex, relatii cuplu, relatii sex, relatii sexuale, sex, sfaturi barbati, sfaturi femei, sfaturi sex, viata sexuala Faci pariu că nu știai? Chestiile acestea le sperie cu adevărat pe femei în pat


jaf, perioada comunista, autori, historia, condamnare la moarte acesta a fost cel mai mare jaf din perioada comunistă? Cine au fost autorii și ce au pățit aceștia