Mondo News

Cod galben de ninsori și ploi pentru jumătate din țară. Zonele vizate. Cum va fi vremea în Capitală

Miercuri, 23 Ianuarie 2019 14:50
Scris de: Vlad Economu
Cod galben de ninsori și ploi pentru jumătate din țară. Zonele vizate. Cum va fi vremea în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenționare de tip cod galben de ploi, lapoviță și vânt pentru jumătate din țară. Atenționarea intră în vigoare joi la ora 04:00 și expiră vineri la ora 14:00.

În acest interval se anunța ploi, lapoviță și, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, ninsori și viscol în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

n zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada. La altitudini mai joase, se anunță ploaie și lapoviță, topind stratul de zăpadă.

Se așteaptă ninsori local însemnate cantitativ, strat nou de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali. În județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă consistent. În județele Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului.

Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.

Meteorologii informează că vor fi ploi însemnate cantitativ în nordul și vestul Olteniei și în nordul Munteniei; intensificări ale vântului și polei în centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei. Temporar va ploua în regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 10 și 25 l/mp. În nordul și vestul Olteniei, precum și în nordul Munteniei acestea vor fi de 25…50 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă, în special în zona deluroasă a Olteniei. În centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50…70 km/h și se va semnala polei.

Cum va fi vremea în București

Vremea va fi rece în București în următoarele două zile. De miercuri seara până joi dimineața va ploua slab, dar vântul se va intensifica treptat, astfel că dimineața va atinge la rafală viteze de 40 – 45 de kilometri pe oră, favorizând în unele cartiere formarea poleiului sau a ghetușului. Începând de joi dimineața până vineri dimineață, vântul va continua să fie puternic, cu viteze la rafala de 50 – 55 de kilometri pe oră, va ploua și temporar, mai ales la periferia orașului, probabilitatea de apariție a poleiului sau a ghetușului va fi ridicată.

Vineri dimineață, vântul va deveni mai puțin puternic și este posibil să fie lapoviță sau ninsoare. Până vineri seara, vor mai fi precipitații slabe, cel mai probabil sub formă de lapoviță și ploaie, îndeosebi dimineața, când vor mai fi condiții de polei sau ghetuș. Temperatura aerului va crește ușor și treptat de la valori în jurul a 0 grade dimineața spre 2 grade, în seara zilei de vineri.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

jupiter, pamant, coliziune, descoperire Jupiter ar fi fost lovit de o planetă de 10 ori mai mare decât Pământul acum 4,5 miliarde de ani


scandal, ionut iftimoaie, vanzare, vila, Ionuț Iftimoaie, implicat într-un scandal monstru! Este vorba de peste un milion de euro


dinamo bucuresti, scandal, autocar, saftica, teroare, liga I, suporteri mascati, ultrasi, cagule, Dinamo sub imperiul terorii! Ultrași mascați cu cagule au atacat autocarul echipei! Jucătorii și oficialii s-au refugiat la Săftica! Video


horoscop 17 august 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 17 august 2019. Săgetătorii sunt solicitați din plin, iar Berbecii se întâlnesc cu prietenii