Mondo News

CEx PSD. Maziliri, excluderi și repoziționări după moțiunea de cenzură! Viorica Dăncilă a căzut în picioare și rămâne, pentru moment, președinte

Vineri, 11 Octombrie 2019 21:55
Scris de: Vlad Economu
CEx PSD. Maziliri, excluderi și repoziționări după moțiunea de cenzură! Viorica Dăncilă a căzut în picioare și rămâne, pentru moment, președinte

Înaintea ședinței CEx, programată pentru vineri de la ora 18:30, mai mulți lideri ai partidului, în frunte cu Paul Stănescu și Gabriela Firea s-au întâlnit în biroul președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru a discuta soluțiile prin care PSD se poate reforma după căderea Guvernului, informează digi24.ro.

Update: Dacă la începutul zilei liderii PSD grupați în jurul lui Paul Stănescu și Marcel Ciolacu voiau să o mazilească pe Viorica Dăncilă, seara înaintea de reuniunii CEX, cei trei au apărut împreună, la finalul unei întâlniri în cadru restrâns. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că deciziile vor fi luate în consens de acum înainte cu liderii PSD, în special Paul Stănescu și Marcel Ciolacu. Mihai Fifor a fost înlocuit de liderii PSD din calitatea de șef de campanie la alegerile prezidențiale, au precizat surse pentru HotNews, iar Teodorovici ar urma să se retragă, de asemenea, din prima linie.

Totodată, deputații PSD Marius Bota, Gabriel Petrea și senatorul Ioan Talpoș, care au votat invers la moțiune, au fost excluși din PSD. „Suntem o echipă unită, vom merge înainte”, a declarat Viorica Dăncilă la final, alături de Ciolacu și Stănescu.

Conducerea PSD urmează să se reunească într-o altă ședință informală, de această dată la Vila Lac, unde se vor lua și decizii în ceea ce privește modul cum va reacționa partidul în următoarea perioadă.

Știre inițială

Aproximativ 30 de lideri participă la această ședință, în care sunt exprimate nemulțumiri în legătură cu echipa de conducere a partidului. Se vrea îndepărtarea Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor.

Conform unor surse citate de digi24.ro „este luată în discuție poziția secretarului general al PSD, Mihai Fifor”, dar și „legitimitatea” pe care o mai are Viorica Dăncilă să conducă partidul și să fie prezidențiabilul PSD. La ședință participă mai mulți lideri din teritoriu, printre care Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Dan Nica, Marian Oprișan, Ionel Arsene sau Ion Rotaru.

De ședință ar fi aflat și Mihai Fifor care a dat mai multe telefoane pentru a descoperi ce pregătește tabăra Ciolacu-Stănescu-Firea. Marea nemulțumire a puciștilor din partid este că nu a existat un dialog real în PSD după instalarea noii conduceri Dăncilă-Teodorovici-Fifor.

Un alt subiect discutat în ședința informală de la Parlament este cel al relației pe care o are PSD cu Victor Ponta, mai ales că este cunoscută apropierea dintre fostul premier și cei care se poziționează acum împotriva conducerii PSD.

Aceleași surse precizează că Viorica Dăncilă ar putea fi constrânsă să demisioneze de la șefia PSD, iar partidul să organizeze un Congres la începutul anului viitor. Marele semn de întrebare este referitor la candidatura lui Dăncilă la alegerile prezidențiale. Cu o zi înainte de relansarea pregătită de consilierii premierului, Dăncilă ar putea primi o lovitură din interiorul partidului. Chiar dacă nu poate fi retrasă de pe buletinul de vot, PSD ar putea susține un alt candidat, cel mai probabil pe Mircea Diaconu. Această variantă are legătură și cu apropierea PSD-ului de Victor Ponta și de partidul său. Social democrații se vor reuni, începând cu ora 18:30, în ședința Comitetului Executiv Național, convocată de Viorica Dăncilă după căderea Guvernului.

Semnalele nemulțumirilor din partid au fost date încă de ieri. Marcel Ciolacu a scris un mesaj pe Facebook în care cerea o reformă internă în PSD. Și Gabriela Firea a scris vineri, tot pe Facebook, un mesaj în care vorbea despre „renunțări” și „jertfe”.

Sursa text și foto: digi24.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

bilel omrani, atacant, cfr cluj, refuz, naturalizare, nationala romaniei, algeria Planul lui Mirel Rădoi, dat peste cap! Un fotbalist străin refuză să joace pentru naționala României


antena 1, show, insula iubirii, emisiune concurs, love island Antena 1 pregătește un nou super show! Noua emisiune care vă va ține cu sufletul la gură


dan puric, gigi becali, admiratie, puscarie, acte caritate Dan Puric este fascinat de Gigi Becali: ”Este un om admirabil!”


rusia, moscova, batmobil, replica, video Rusia. Poliția din Moscova a ridicat din centrul orașului un Batmobil! Video