Mondo News

Cine este primul rapper a cărui avere a atins un miliard de dolari

Marti, 04 Iunie 2019 14:22
Scris de: Vlad Economu
Cine este primul rapper a cărui avere a atins un miliard de dolari

Un material publicat de revista Forbes în primele zile ale lunii iunie arată că rapperul Jay-Z este primul muzician hip-hop a cărui avere ajunge la suma de 1 miliard de dolari, remarcă Pitchfork, informează Mediafax.

Jay-Z a devenit miliardar în mod oficial odată cu publicarea materialului din Forbes au notat și cei de la Variety. Jurnaliștii afirmă că averea lui Jay Z totalizază ”lejer 1 miliard de dolari, ceea ce îl propulsează între cei câțiva artiști care au ajuns miliardari. Este primul artist hip-hop care reușește acest lucru”.

”Artist, Simbol, Miliardar: Cum și-a făcut Jay-Z averea de 1 miliard de dolari” se numește articolul publicat luni de Forbes. ”Domeniul” lui Jay-Z a crescut constant, incluzând, pe lângă producția muzicală, băuturi fine, artă, proprietăți imobiliare (la Los Angeles, Hamton, Tribeca) și acțiuni deținute la companii ca Uber. De la debutul său în muzică, artistul a înregistrat 14 albume care au ajuns pe primele locuri în top-uri, a câștigat 22 de premii Grammy și a numărat venituri de 500 de milioane de dolari doar din muzică.

Cântăreţul american Jay-Z devenise lider în topul 2018 al celor mai bine plătiți artişti hip-hop realizat de Forbes, după ce, anii precedenți, primul loc în clasament a fost ocupat de Sean “Diddy” Combs. Potrivit publicaţiei Forbes, care realizează anual acest clasament, Jay-Z, în vârstă de 48 de ani, avea anul trecut un venit net de 900 de milioane de dolari.

Citește și: CORINA BUD A POZAT, DIN NOU, DEZBRĂCATĂ! VEDETA ȘI-A LĂSAT UN SÂN LA VEDERE! FOTO ÎN ARTICOL

Diddy, în vârstă tot de 48 de ani, se situa în 2018 pe locul al doilea în top, cu câștiguri de 64 de milioane de dolari. Cu un venit net de 825 de milioane de dolari, rapperul câștigase cei mai mulți bani în ultimul an din investiţiile mari în companii producătoare de băuturi alcoolice, inclusiv în propriul brand DeLeon Tequila.

Podiumul era completat de Kendrick Lamar, cu câștiguri de 58 de milioane de dolari, provenind din cel mai recent turneu mondial solo, dar și din contracte cu Nike și American Express. Hip-hop este genul muzical cel mai popular în SUA în prezent, iar reprezentanții lui profită de acest lucru.

Jurnaliştii de la revista Forbes au alcătuit acest clasament pe baza încasărilor muzicienilor din vânzări de albume, turnee, servicii de streaming şi contracte de publicitate. Datele au fost furnizate de Nielsen SoundScxan, Recording Industry Association of America (RIAA) şi discuţii cu manageri, avocaţi şi, în unele cazuri, artiştii înşişi.

Topul 10 al celor mai bine plătiți artiști hip-hop ai anului 2018 era completat de Drake (47 de milioane de dolari), J. Cole (35,5 milioane de dolari), Dr. Dre (35 de milioane de dolari), Nas (35 de milioane de dolari), Pitbull (32 de milioane de dolari), Future (30 de milioane de dolari) și Kanye West (27,5 milioane de dolari).

Sursa foto: TMZ


Categorie: Homepage, Life, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

sibiu, fata batuta, bataie, video Scene șocante în Sibiu. O fată este snopită în bătaie în plină stradă! Video


Laura Nicoletta Vasilescu, gay, handbalista, asumare Prima handbalistă română care recunoaște că e gay: „Te iubesc necondiționat”


horoscop 15 septembrie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 15 septembrie 2019. Capricornii stau pe drumuri, iar Berbecii sunt loviți de singurătate


thailanda, fumat interzis, locuinte, Țara care a interzis fumatul în propria casă. Ce pățesc locuitorii dacă încalcă legea