Mondo News

Cine este noul ambasador al SUA în București! A emigrat din România la numai 10 ani

Sambata, 14 Decembrie 2019 15:43
Scris de: Vlad Economu
Cine este noul ambasador al SUA în București! A emigrat din România la numai 10 ani

Noul ambasador american la București este Adrian Zuckerman, pe care ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îl va primi sâmbătă pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, a informat MAE.

Adrian Zuckerman a fost confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie. De profesie avocat, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română. El îl înlocuieşte la Bucureşti pe Hans Klemm care a fost ambasadorul SUA în România din data de 21 septembrie 2015.

Adrian Zuckerman a declarat la audierile în Comitetul de relaţii externe al Senatului, că România trebuie să continue lupta anticorupţie, care, alături de independenţa justiţiei, este vitală pentru prosperitatea şi securitatea pe termen lung.

”România trebuie să continue să lupte împotriva corupţiei, să creeze un climat favorabil investiţiilor, să investească în infrastructură, sănătate şi educaţie şi să întărească administraţia publică. (…) Dacă voi fi confimat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din România. Lupta anticorupție şi independenţa sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”, a afirmat Zuckerman la audieri.

Vizibil emoţionat, el a povestit despre momentul plecării sale din România, a spus că scrie şi vorbeşte fluent româneşte, iar despre momentul 22 decembrie 1989 a afirmat că este o zi pe care şi-a dorit-o, dar pe care nu credea să o trăiască.

Adrian Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York. Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York. El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).

Ambasadorul Hans Klemm şi-a încheiat mandatul şi a părăsit sâmbătă România. „Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-aţi primit peste tot în România. Sărbători fericite tuturor!”, a transmis fostul ambasador al SUA la Bucureşti.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

ADfel.ro servicii SEO Bucuresti profesionale

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, relatie, oana zavoranu, fosta iubita, rusine Cine a fost iubita secretă a lui Mircea Badea? Îi era rușine să recunoască deși persoana este foarte cunoscută


mario iorgulescu, accident mortal, arestare preventiva, omor, procurori, tribunalul bucuresti Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu! Aceștia au schimbat și încadrarea juridică


Georgina Rodriguez, cristiano ronaldo, salariu, suma uriasa Cristiano Ronaldo îi dă un salariu lunar amețitor iubitei sale, Georgina!


antonia, silicoane, foto, operatie Antonia, după ce și-a pus silicoane: ”Ați fost curioși! Asta e, gata!” Foto în articol