Mondo News

Cine este Ludovic Orban, premierul desemnat de Iohannis! Singurul liberal care s-a opus înființării USL

Marti, 15 Octombrie 2019 17:35
Scris de: Vlad Economu
Cine este Ludovic Orban, premierul desemnat de Iohannis! Singurul liberal care s-a opus înființării USL

Ales în 2017 șef al PNL, Ludovic Orban, astăzi desemnat premier de președintele Klaus Iohannis, a reușit în cei doi ani de mandat să reducă handicapul electoral al liberalilor care suferiseră în 2016 o înfrângere usturătoare la alegerile parlamentare.

La europarlamentare, PNL a fost pe primul loc, surclasând PSD. În vârstă de 56 de ani, Ludovic Orban a fost unul dintre liberalii incomozi pentru conducerile partidului, fiind, de exemplu, care a votat împotriva împotriva forrmării USL. “Amestecarea stângii cu dreapta nu este sănătoasă pentru democrația din România”, spunea în februarie 2011 Ludovic Orban.

Ludovic Orban educație: După finalizarea studiilor medii la Liceul „Andrei Șaguna” din Brașov (1982), Ludovic Orban a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov (1988) și studii politice la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (1993).

Ludovic Orban, carieră politică: În anul 1992 devine membru al PNL – Aripa Tânără (PNL-AT), devenit ulterior PL ’93 și a fost membru în Comitetul Director PL ’93 (1993-1997). Este ales din partea acestui partid în posturile de consilier local în Consiliul Sectorului 3 București (1992-1996) și consilier local în Consiliul Sectorului 1 București (1996-1997), demisionând din ultimul post în anul 1997. Ludovic Orban fost deputat în perioada 2008 – 2012 și 2012 – 2016. În perioada aprilie 2007 – decembrie 2008, Ludovic Orban a ocupat funcția de ministru al Tranporturilor în guvernul lui Călin Popescu-Tăriceanu.

Ludovic Orban s-a înscris, în 2016, în cursa pentru primăria Capitalei, însă a renunțat la candidatură după ce DNA a început urmărirea sa penală pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite. El a fost acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdareanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016. Ludovic Orban a fost achitat definitiv în acest dosar.

Ludovic Orban a fost implicat în mai multe accidente rutiere. Cel mai cunoscut este cel din decembrie 2007, pe Șoseaua Cotroceni, în Capitală. Atunci, el a rănit o adolescență de 14 ani, iar față a suferit o contuzie la braț. Al doilea a avut loc în ianuarie 2015, când s-a răsturnat cu mașina în localitatea Sarca, fără a se răni.

Sursa foto:pnl


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

marco borriello, madalina ghenea, adevar, relatie, despartire, motiv Marco Borriello a rupt tăcerea! Fostul atacant de la Milan și Juventus a explicat de ce n-a mers relaţia cu Mădălina Ghenea


horoscop 22 noiembrie 2019, horoscop vineri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 22 noiembrie 2019. Capricornii se gândesc la viitor, iar Balanțele au o zi de refacere


madonna, imagini socante, video, urina, cada gheata Madonna, filmată când îşi bea propria urină după ce se scaldă într-o cadă cu gheaţă! Video


nigeria, detinut, inselatorie, inchisoare, un milion dolari Un deținut a câștigat 1 milion de dolari din spatele gratiilor. Ce înșelătorie a folosit