Mondo News

Cine este bodyguardul personal al Suveranului Pontif? “L’ombra del Papa” l-a salvat de la moarte de două ori

Sambata, 01 Iunie 2019 19:01
Scris de: Vlad Economu
Cine este bodyguardul personal al Suveranului Pontif? “L’ombra del Papa” l-a salvat de la moarte de două ori

Papa Francisc a călătorit cu de trei ori mai mulţi jurnalişti în avion decât oameni de-ai lui. Din 90 de oameni aproximativ 70 sunt ziarişti. La noi în țară îl însoţesc doar 3 cardinali, dintre care unul are rang de prim-ministru al Vaticanului. Cu totul, 16 oameni. Lista include şi un angajat al Sfântului Scaun, pe care Papa îl ia în călătorie ca un fel de recompensă.

Din toată această echipă mai face parte și bodyguardul personal al Papei, Domenico Giani, la care apropiații îi spun “L’OMBRA DEL PAPA”. El se află mereu în prajma papei, are 56 de ani, este ras în cap şi poartă ochelari. Se face nevăzut foarte ușor, iar mulți oameni au trecut pe lângă el, relatează într-un material Stirileprotv.ro.

domenicogiani1000_45745100

El este cel care ştie să deosebească un pericol de un credincios care vrea o binecuvântare, îl înţelege pe Papa doar din priviri, a dejucat două atentate când îl servea pe Papa Benedict şi lucrurile nu se opresc aici.

Citește și: PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA. SPP A PREZENTAT PAPAMOBILUL. CONCEPTUL, REALIZAT DE DACIA

„Umbra Papei” nu este din garda elveţiană, ci comandantul jandarmeriei Vaticanului, general cu trei stele, pedagog de formaţie, fost membru al elitei poliţiei italiene, în Guarda di Finanza, şi fost membru al serviciilor secrete italiene.

O glumă de-a lui Domenico Giani este următoarea: cei mai uşuraţi suntem atunci când Papa se abate de la traseu şi se amestecă printre oameni. Dacă noi, îngerii lui păzitori, nu ştim ce are de gând să facă, atunci nici cineva care i-ar dori răul nu ştie şi nu are cum să acţioneze.

Sursa foto: il corierre


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

tom hardy, tom hardy filme, sas rogue heroes, serial tv, rol, blair mayne Unde a dispărut Tom Hardy? Motivul pentru care fanii nu mai știu nimic despre superstarul britanic


euro u21, mesaj, simona halep, semifinala, romania-germania EURO U21. Simona Halep le-a transmis tricolorilor un mesaj înaintea semifinalei cu Germania


pamela anderson, adil rami, despartire, umilinta, viata dubla, Pamela Anderson, umilită de iubitul fotbalist: Este un monstru!


horoscop 26 iunie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 26 iunie 2019. Berbecii se izolează, iar starea de spirit a Vărsătorilor fluctuează