Mondo News

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon s-a înregistrat la Joseni

Joi, 19 Septembrie 2019 12:47
Scris de: Vlad Economu
Cea mai scăzută temperatură din acest sezon s-a înregistrat la Joseni
Cea mai scăzută temperatură din ţară din acest sezon s-a înregistrat joi dimineaţă, la Joseni, unde mercurul termometrelor a arătat minus 4,2 grade Celsius. Valori negative au fost consemnate şi în alte localităţi ale judeţului Harghita.
 
Meteorologul Narcisa Milian de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu a declarat pentru Agerpres că cea mai scăzută temperatură – minus 4,2 – a fost măsurată la Staţia Meteo Joseni, în timp ce la Miercurea Ciuc termometrele au arătat minus 3,9 grade, iar la Topliţa au fost minus 3,6 grade Celsius.
 
La Odorheiu Secuiesc, temperaturile au fost mai ridicate, minima consemnată fiind de 1,6 grade Celsius. De asemenea, în tot judeţul a căzut brumă.
Potrivit sursei citate, temperaturile sunt mai scăzute decât media perioadei, dar nu s-a înregistrat un record al acestei zilei, fiind ani în care temperaturile în Harghita au scăzut şi mai mult.
 
Narcisa Milian a precizat că această scădere a temperaturilor este cauzată de o pătrundere de aer mult mai rece dinspre nord, pe un fond de cer senin. ”E o pătrundere de aer mult mai rece dinspre nord, pe un fond de cer degajat şi atunci, fiind depresiune, aerul rece ‘cade’ acolo, rămâne şi se face foarte rece. Deci nu e ceva neobişnuit că a scăzut aşa de mult temperatura. (…) În perioada următoare, temperaturile rămân negative, dar pe măsură ce trec zilele, se încălzeşte uşor”, a arătat Narcisa Milian.
 
Locuitorii din Harghita sunt obişnuiţi cu astfel de valori de temperatură, în multe apartamente pornind centralele proprii pentru furnizarea încălzirii. De asemenea, Societatea de Gospodărire Comunală din Miercurea Ciuc a început verificarea sistemului de încălzire şi este pregătită să furnizeze agent termic imediat ce asociaţiile de proprietari sau instituţiile publice vor cere acest lucru.
 
Sursa foto: adevarul

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

parascheva 14 octombrie în calendarul ortodox. Sfânta cuvioasă Parascheva


Romani, injuraturi, istorie, amuzament, injuraturi inversate Care sunt cele mai amuzate înjurături 100% românești?


Floyd Mayweather, amintiri, puscarie, taxa protectie, snickers Floyd Mayweather, amintiri din pușcărie! Ce mânca și cât plătea taxă de protecție


grupare skimming, rechinu, claudiu martin florian, Fratele interlopului “Rechinul”, arestat de FBI. Suma uriașă bani pe care a câștigat-o din clonarea cardurilor