Mondo News

Ce trebuie să faci ca să nu-ți mai ceară nimeni, niciodată, bani împrumut!

Marti, 15 Ianuarie 2019 12:50
Scris de: Vlad Economu
Ce trebuie să faci ca să nu-ți mai ceară nimeni, niciodată, bani împrumut!

Nu-ți place să împrumuți bani sau ai împrumutat și apoi ai regretat?

Iată câteva reguli de aur:

Regula nr. 1. Daca ai spus „da” o data, sa fii convins ca vei mai spune da aceleiasi persoane!

De exemplu, cea mai proasta scuza pe care o poti avea cand imprumuti bani cuiva este sa crezi ca ai scapat daca nu ti-i da inapoi, ca nu se mai imprumuta la tine data viitoare.

De asemenea, daca cineva s-a imprumutat de la tine o singura data, oricat de mult ai vrea sa crezi ca poti sa il refuzi pe viitor, va gasi o metoda prin care sa spui din nou „da” pentru ca stie ca e posibil. De aceea, oricand ai ocazia sa imprumuti pe cineva pentru prima oara, calculeaza foarte bine situatia.

Regula nr. 2. „Nu”-ul este sfant

Un „nu” ferm genereaza nonactiune din partea celuilalt si va cauta victime in alta parte. Din pacate regula asta nu functioneaza bine decat daca o respecti si nu faci exceptii. Altfel intervine regula nr. 1 !

Regula nr.3. Spune-i ca ii dai un raspuns in 24 de ore!

Cei care se imprumuta se ajuta foarte mult de presiunea pe care o pun pe cel din fata lor, il constrange practic sa ia o decizie pe moment.

Nu este cea mai „corecta” metoda, dar daca ii spui ca o sa ii dai raspuns in 24 de ore.. ai timp sa il refuzi ca la carte, cand nu mai exista presiunea emotionala din partea lui. Aceasta metoda este pentru cei care se simt mai slabi de inger.

Regula nr. 4. „Imi pare rau, din principiu eu nu imprumut bani!”

Este si metoda pe care am abordat-o eu, este cea mai corecta din punctul tuturor de vedere, impreuna cu regula nr. 2. Ii spui: „Imi pare rau, am o regula pe care nu o incalc NICIODATA, nu imi imprumut prietenii.”

Ironic este ca, daca esti ferm si iti tii pozitia, nu vei mai fi abordat de catre persoana respectiva in materie de imprumuturi. Iti va respecta regula si va aprecia ca ii ramai prieten


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

robert de niro, donald trump, atac dur, gangster aspirant, ratat, video, The Late Show With Stephen Colbert Robert de Niro îl atacă, din nou, pe Donald Trump: E un adevărat ratat, un gangster aspirant! Video


horoscop 21 aprilie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 aprilie 2019. Gemenii au nevoie de odihnă, iar Săgetătorii sunt discreți


Hollywood_2000x1000_72dpi Actori care nu mai au voie să lucreze împreună! De ce le-a fost interzisă colaborarea la Hollywood! Galerie foto


avengers, filme cu super eroi, filme marvel, avengers endgame, fratii russo Avengers: Endgame. Un singur actor a avut voie să citească scenariul adevărat!