Mondo News

Cât costă să îți pui cauciucuri de iarnă. Cum le alegi și cum eviți falsurile

Marti, 23 Octombrie 2018 16:09
Scris de: Vlad Economu
Cât costă să îți pui cauciucuri de iarnă. Cum le alegi și cum eviți falsurile

Codul Rutier interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă. De aceea, principala preocupare a șoferilor este achiziționarea și montarea anvelopelor de iarnă.

În sezonul rece, șoferii trebuie să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă. Cei care nu respectă prevederile codului rutier riscă amenzi între între 1305 și 2.900 de lei sau reținerea certificatului de înmatriculare. Cât costă să îți montezi cauciucuri de iarnă și ce alegi.

Cum alegi cauciucurile de iarnă

Cele mai potrivite cauciucuri de iarnă pentru autoturismele mici și mediii au dimensiunile 195/65/R15. Dacă ai deja anvelope, acestea se pot monta la un service specializat. În funcție de dificultatea montarea unui set de cauciucuri de iarnă, prețul începe de la 20 lei pentru fiecare anvelopă.

Dacă sunteți în căutarea unor cauciuciri noi de iarnă, cel mai bine ar fi să evitați achiziționarea lor de la second-hand, deși prețul va fi mai mic decât cel al cauciucurilor noi. Astfel, puteți elimina o serie de riscuri, precum vechimea lor, gradul de uzură sau umflăturile cauciucurilor, care pot diminua drastic ”viața” acestora.

Cât costă să montezi cauciucuri de iarnă

Prețul unor cauciucuri de iarnă noi, cu dimensiunile 185/65/R15, variază de la 170 la 300 de lei, în timp ce pentru un pneu cu dimensiunile 205/50/R16 trebuie să scoți din buzuar o sumă cuprinsă între 190 și 500 de lei. Sumele sunt pentru o singură bucată. În plus, prin achiziționarea unor aanvelope de iarnă noi, puteți evita riscul de a cădea în capcana falsurilor. Aceste falsuri sunt ușor de realizat, doar cu ajutorul unor abţibilduri din cauciucuri vulcanizabile la cald, care imită simbolurile originale: “M+S”, “M.S.”, “MS” sau “M&S”.  În funcție de pachetul pentru care optați, unele centre oferă și montajul,  de cele mai multe ori, gratuit.

Sursa foto: autoblog


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

will-smith-abstinenta-alcool Motivul pentru care Will Smith nu a băut alcool timp de zece ani


catalin scarlatescu, relatie, chef, sarut, cantareata, maria andria, Cătălin Scărlătescu, surprins sărutându-se cu o cântăreață! Cine este blonda care l-a prins în mreje pe chef


horoscop 23 martie 2019, horoscop sambata, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 23 martie 2019. Vărsătorii vor să-și întemeieze o familie, iar Peștii nu trebuie să creadă tot ce aud


emilia clarke, daenerys targaryen, game of thrones, hemoragie cerebrala, afazia O vedetă din Game of Thrones a fost la un pas de moarte și a necesitat 2 operații pe creier! Foto în articol