Mondo News

Cât costă cazarea pe litoral în minivacanța de Paște și 1 Mai. Sunt pregătite peste 40.000 de locuri

Joi, 25 Aprilie 2019 08:44
Scris de: Vlad Economu
Cât costă cazarea pe litoral în minivacanța de Paște și 1 Mai. Sunt pregătite peste 40.000 de locuri

Cât costă cazarea pe litoral în minivacanța de 1 Mai. Sunt pregătite peste 40.000 de locuri de cazare pe litoral pentru minivacanța de 1 Mai, cu prețuri ce pornesc de la 40 de lei pe noapte și ajung până la o sumă fabuloasă.

Preţurile pentru o noapte de cazare pe litoral în minivacanța de 1 Mai pornesc de la 40 de lei, la un hotel de două stele în sudul litoralului, şi ajung la 1.500 de lei pe noapte, la o unitate hotelieră de cinci stele în zona cluburilor din Mamaia. Prim-vicepreşedintele executiv al FPTR, Dragoş Răducan, a declarat, miercuri după amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Eforie Nord, că pe litoral pentru această minivacanţă sunt pregătite 40.000 de locuri de cazare.

„Avem 40.000 de locuri pregătite. Câţi vor veni, e mai greu de spus. De ce? Pentru că sărbătoarea de 1 Mai anul acesta pică şi cu Paştele. Prin tradiţie, de Paşte, românii stau acasă. După aceea să plece pentru o zi sau două va fi destul de dificil şi din cauza asta 1 Mai a devenit anul acesta un eveniment de last-minute, care este meteo-dependent. Dacă va fi frumos afară, vor veni. Dacă nu, nu”, a afirmat Răducan.

„Preţurile pot porni de la 40 de lei pe noapte într-un hotel de două stele în sudul litoralului şi pot ajunge până la 1.500 de lei într-un hotel de cinci stele de lângă cluburi, în Mamaia”, a mai spus Răducan, potrivit News.ro.  El a menţionat că turiştii care vin acum la malul mării nu vor pachete de masă.

„Cei care vin în această perioadă pe litoral nu vor pachete cu masă. Cei care vin aici, vin la distracţie. Şi hotelierii îşi adaptează oferta”, a explicat prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.

La rândul său, prim-vicepreşedintele FPTR şi preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, a afirmat, în conferinţa de presă, că hotelierii au pregătit tarife mai mici cu cât timpul petrecut de turişti în hotel este mai mare.

„Dacă iei o noapte poate să te coste 250 de lei în Mamaia, la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclusiv. Vorbim de cameră, pentru două persoane adulte, care include şi facilităţi pentru copii. (…) Dacă un turist vrea să stea trei zile, cu siguranţă îi facem o reducere la 200 de lei pe noapte. Şi atunci el alege: stau o noapte plătesc 250 sau trei zile pot să iau cu 200 sau cu 220″, a precizat Bucovală.

El a mai dat şi exemplul tarifelor pe care le va practica un hotel deţinut de el, în Eforie Nord, în această perioadă.  „La un hotel de trei stele, camera este 160 de lei, apartamentul 250 de lei. Astea sunt tarifele de la recepţie. Şi acum vă spun ce am dat la agenţii. Dacă cineva îşi face o rezervare peste trei nopţi  – 90 de lei camera pe noapte. Dacă ia două nopţi – 100 de lei şi dacă ia numai o noapte – 110 lei”, a explicat Nicolae Bucovală.

Sursa declarații și foto: Antena 1


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Khagendra Thapa Magar, nepal, deces, cel mai scund barbat din lume, video Cel mai scund bărbat mobil din lume a murit! Avea doar 28 de ani! Video


dacia 1100, linie productie, prima masina dacia, august 1968, nicolae ceausescu, uzina, mioveni, video Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni! Video


cauza, motiv real, asteroid, disparitie, dinozauri Oamenii de știință au dezvăluit adevărata cauză care a dus la dispariția dinozaurilor acum 66 de milioane de ani


iarna, zapada, absenta, inversiune termica, anm, romica jurca De ce avem o iarnă fără zăpadă. Cunoscutul meteorolog Romica Jurcă explică