Mondo News

Căminele studențești se află pe locul 2 în topul celor mai mari mineri de criptomonede

Joi, 07 Martie 2019 12:08
Scris de: Vlad Economu
Căminele studențești se află pe locul 2 în topul celor mai mari mineri de criptomonede

Campusurile universitare se situează pe locul doi în topul celor mai mari mineri de criptomonede, cu 22%, după sectorul energetic și al utilităților – cu aproximativ 34%, potrivit unui studiului realizat de compania de tehnolgie Cisco, publicat în PCMag.

“Dacă lași echipamentul de exploatare a criptomonedelor pornit în dormitor timp de patru ani, termini facultatea cu mult mărunțiș”, spune Austin McBride, cercetător la Cisco.

În timp ce își lasă echipamentele miniere să funcționeze dormitoare sau în bibliotecă, studenții evită costurile energiei electrice, potrivit lui McBride, care a adăugat: “Dificultatea (cu care se obțin criptomonedele) pentru o mulțime de monede digitale este foarte mare în prezent – ceea ce înseamnă că costul pentru energia electrică și internet este mai mare decât profitul pe care îl poate produce din exploatarea acestor monede. Dacă nu trebuie să plătești aceste costuri, atunci ești în un loc foarte bun pentru a face bani.”

Cercetătorul a afirmat că mineritul în căminele studențești este “destul de distribuit”, ceea ce indică faptul că mulți studenți mineresc în dormitor. Dar nu toate aceste activități sunt realizate de studenți. El menționează că unele computere au fost atacate de hackeri care au instalat pe computerele vulnerabile programe malware care folosesc dispozitivul pentru a obține monede virtuale.

Nu este surprinzător faptul că pe locul întâi în top este sectorul energetic și al utilităților. McBride speculează faptul că aceste companii folosesc computere vechi care pot fi ușor infectate cu malware-uri de minerit criptomonede.

În top se mai află industria sănătății – cu 7%, media – cu 6% și sectorul educației pre-universitare – cu 4%.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 24 martie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 martie 2019. Săgetătorii rezolvă niște probleme familiale, iar Peștii au nevoie de o schimbare


facebook, parole stocate, servere interne, scandal Facebook recunoaște! A stocat sute de milioane de parole fără să le cripteze, pe servere interne


will-smith-abstinenta-alcool Motivul pentru care Will Smith nu a băut alcool timp de zece ani


catalin scarlatescu, relatie, chef, sarut, cantareata, maria andria, Cătălin Scărlătescu, surprins sărutându-se cu o cântăreață! Cine este blonda care l-a prins în mreje pe chef