Mondo News

Calculator salariu 2018. Ce se va întâmpla cu salariile românilor după modificarea Codului Fiscal

Joi, 09 Noiembrie 2017 14:22
Scris de: Vlad Economu
Calculator salariu 2018. Ce se va întâmpla cu salariile românilor după modificarea Codului Fiscal

Companiile încep să calculeze care este impactul schimbărilor fiscale anunţate de PSD. Și validate de Guvernul Tudose ieri in sedința prin Ordonanță de Urgență. Cele trei scenarii posibile privind salariul românilor. 

Reducerea impozitului pe profit la 10%, şi o taxă de solidaritate de 2,25%, alături de trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat ar fi o certitudine. 

În prezent, la un salariu brut de 4.000 de lei, un angajat primeşte un remuneratie netă de 2.806 lei. Cât trebuie să plătească o companie în plus şi cât câştigă sau pierde un angajat după schimbările fiscale, în baza noilor calcule ale Terapia Cluj? 

Cele trei scenarii posibile pentru salariaţi şi angajatori după trecerea contribuţiilor în sarcina angajatului:

1.      Primul scenariu, este transferul de contribuţii sociale de 35%, scăderea impozitului pe venit la 10%. Dar şi aplicarea unei taxe de solidaritate de 2,25%, dar păstrarea celui net pentru angajat. În acest scenariu retribuția brută ar creşte la 4,796 lei. 

2.      Al doilea scenariu este cel mai pesimist pentru salariaţi, şi anume transferul de contribuţii sociale în sarcina angajatului cu un impozitul pe venit redus la 10%, plus o taxă de solidaritate de 2,25%, dar salariul brut rămas neschimbat. În acest scenariu, remunerația netă scade pentru angajat la 2,340 lei, adică 466 de lei care dispar dintr-un foc din portofelul angajatului.

3.      Al treilea scenariu este de transfer al contribuţiilor sociale în sarcina angajatului, alături de reducerea impozitului pe venit la 10%, alături de introducerea taxei de solidaritate, dar realizate cu păstrarea costului angajatorului neschimbat. În acest caz, leafa brută ajunge la 4.803 lei, iar cea netă creşte la 2,810 lei, o majorare de numai 6 lei.

Sursa text: ziarul financiar


Un comentariu

  1. Florin
    Reply

    Bani online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 27 mai 2019, horoscop luni, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 27 mai 2019. Berbecii au noroc chior, iar Balanțele au de luat o decizie importantă


adi minune, cosmin contra, refuz, umilinta, dedicatie Adi Minune i-a dat cu flit selecționerului Cosmin Contra într-un restaurant de fițe din Capitală


cristian tudor popescu, gica hagi, atac dur, vot, hent, alegeri europarlamentare Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Gică Hagi: ”Regele” n-are treabă cu țara. Votul e cu mâna, e henț!


emeli sande, Extraordinary being, single, lansare, video, youtube Emeli Sandé a lansat un nou single, ‘Extraordinary being’! Video