Mondo News

București, gazda unei reuniuni a NATO! Comunicatul MApN

Marti, 06 Februarie 2018 19:07
Scris de: Vlad Economu
București, gazda unei reuniuni a NATO! Comunicatul MApN

Reuniunea România – NATO care se desfăşoară marţi şi miercuri, la Bucureşti, reprezintă o etapă importantă în “analiza capabilităţilor pentru apărare”, din cadrul procesului NATO de planificare a apărării, precizează MApN într-un comunicat.

În cele două zile, sunt analizate “gradul în care obiectivele politice ale NATO, nivelul de ambiţie şi ţintele de capabilităţi asociate au fost îndeplinite” şi, ulterior, vor fi trasate “direcţiile pentru următorul ciclu de planificare a apărării”.

“Consultările specialiştilor au în vedere planurile pe termen mediu şi lung, alocările bugetare multianuale şi modul de îndeplinire a angajamentelor asumate. Concluziile acestei analize vor fi aprobate de către miniştrii Apărării din statele membre NATO în cadrul reuniunii din luna iunie”, se arată în comunicatul ministerului.

MApN subliniază că România rămâne angajată în procesul de dezvoltare a capabilităţilor necesare Alianţei pentru îndeplinirea tuturor misiunilor, “în conformitate cu nivelul de ambiţie al NATO”, răspunzând astfel atât cerinţelor de securitate naţională, cât şi celor specifice nivelului regional şi euroatlantic.

“Bugetul alocat Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2018 reprezintă două procente din PIB, iar fondurile destinate achiziţiei de echipamente majore reprezintă aproximativ 35 de procente din bugetul total, mult peste procentul de 20% recomandat de NATO. Printre priorităţile înzestrării în 2018 se numără sistemul lansator multiplu de rachete cu bătaie mare Himars, al doilea sistem Patriot, corveta multifuncţională şi sistemul de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă, toate cu finanţare asigurată”, potrivit aceluiaşi comunicat.

MApN informează că România este reprezentată la discuţii de specialişti din cadrul Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, dar şi ai Statului Major al Apărării, ai categoriilor de forţe şi ai comandamentelor de sprijin, la activitate participând şi reprezentanţi ai MAE şi MAI.

“Finalul reuniunii va fi marcat de o întrevedere bilaterală între secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa, şi Paul Savereux, directorul Direcţiei de planificare a apărării din cadrul NATO”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

romania, urna a patra, tragere la sorti, preliminarii EURO 2020, urne preliminarii euro 2020 România, în urna a patra a preliminariilor pentru EURO 2020! Cum arată urnele!


horoscop 21 noiembrie 2018, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 noiembrie 2018. Vărsătorii află noutăți despre viitorul profesional, iar Leii își planifică o călătorie


florin salam, decizie radidala, plecare romania, sua, Florin Salam își ia “o pauză de România”! Unde se va refugia manelistul! Mesaj pentru bătăușul de la Milano


snoop dogg, stea, inaugurare, hollywood boulevard Snoop Dogg şi-a inaugurat steaua pe Hollywood Boulevard