Mondo News

București. Elevii de gimnaziu și însoțitorii pensionarilor vor călători gratuit cu STB

Miercuri, 12 Decembrie 2018 13:20
Scris de: Vlad Economu
București. Elevii de gimnaziu și însoțitorii pensionarilor vor călători gratuit cu STB

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, miercuri, două proiecte de hotărâre în baza cărora elevii din învăţământul preuniversitar şi însoţitorii pensionarilor cu domiciliul stabil în Capitală vor beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport ale Societăţii de Transport Bucureşti (fostă RATB), scrie Agerpres.

În debutul şedinţei, primarul general, Gabriela Firea, a declarat că faţă de forma iniţială a proiectului, care prevedea gratuitate doar pentru elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu care frecventează cursurile în Bucureşti, facilitatea a fost extinsă şi pentru elevii claselor XI-XII. CGMB a adoptat un amendament în acest sens.

Consilierul municipal PMP Lucian Iliescu a propus ca legitimaţia pentru transport gratuit să fie acordată elevilor doar în baza unei adeverinţe care să ateste prezenţa la cursuri, dar propunerea sa nu a întrunit voturi suficiente pentru a fi adoptată.

Conform celui de-al doilea proiect, se va acorda gratuitate pentru un însoţitor/călătorie pentru fiecare pensionar cu domiciliul stabil în municipiul Bucureşti pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a Capitalei. Însoţitorul va beneficia de transport gratuit doar dacă pensionarul pe care îl însoţeşte are vârsta minimă de 63 de ani în cazul femeilor şi 65 de ani în cazul bărbaţilor şi deţine un card de transport destinat călătoriilor cu însoţitor.

Aceste cheltuieli sunt eligibile la calculul compensaţiei acordate de Primăria Bucureşti, aferentă serviciului public de transport, conform Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului de Transport Public de Călători în regiunea Bucureşti-Ilfov, încheiat de Asociaţia de Dezvoltare intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov cu Societatea de Transport Bucureşti STB SA.

Hotărârile urmează să intre în vigoare în termen de 60 de zile de la aducerea la cunoştinţă publică.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 27 iunie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 27 iunie 2019. Berbecii sunt criticați, iar Capricornii muncesc degeaba


tom hardy, tom hardy filme, sas rogue heroes, serial tv, rol, blair mayne Unde a dispărut Tom Hardy? Motivul pentru care fanii nu mai știu nimic despre superstarul britanic


euro u21, mesaj, simona halep, semifinala, romania-germania EURO U21. Simona Halep le-a transmis tricolorilor un mesaj înaintea semifinalei cu Germania


pamela anderson, adil rami, despartire, umilinta, viata dubla, Pamela Anderson, umilită de iubitul fotbalist: Este un monstru!