Mondo News

Belgia. Autoritățile belgiene refuză să extrădeze un hoț român! Care este motivul

Joi, 11 Octombrie 2018 14:09
Scris de: Vlad Economu
Belgia. Autoritățile belgiene refuză să extrădeze un hoț român! Care este motivul

Autoritățile belgiene refuză să pună în aplicare un mandat european de arestare emis de România pe numele unui cetățean român condamnat pentru furt, potrivit Curții de Apel de la Bruxelles. Individul, condamnat în România pentru mai multe spargeri, ar fi încarcerat în condiții inumane în țara noastră, argumentează autoritățile belgiene, citate de 7sur7.be.

Românul are 31 de ani și a fost condamnat în România, în 2010, la trei ani de închisoare. Autoritățile române au emis un mandat european de arestare, iar o prima instanța a decis că mandatul să fie pus în aplicare, însă avocatul romanului a făcut apel, argumentând că, în propria țară, cetățeanul va fi încarcerat în condiții inumane.

Instanța de apel a cerut apoi mai multe informații despre condițiile de detenție din România. Potrivit datelor transmise de autoritățile române, bărbatul ar fi fost închis într-o celulă de două persoane, care are o suprafață de trei metri pătrați, ceea ce este “inacceptabil” pentru instanța din Belgia.

“Am considerat că există un risc clar de a fi supus (cetățeanul român – n.red.) unui tratament inuman și degradant”, potrivit Curții de Apel de la Bruxelles. “Lipsa spațiului personal este, într-adevăr, o dovadă suficientă pentru a constată încălcarea articolului 3 din Convenția Europeană pentru Drepturile Omului”, a mai precizat instanța.

Astfel, Curtea a aplicat articolul 4 al legii privind mandatele europene de arestare, potrivit căruia executarea unor astfel de mandate poate fi refuzată pe baza unor dovezi că drepturile fundamentale ale individului ar fi încălcate.

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 11 decembrie 2018, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 11 decembrie 2018. Balanțele se ocupă de treburile gospodărești, iar Peștii au parte de altercații


miss world, concurs frumusete, castigatoare, mexic, vanessa ponce de leon Miss World 2018. A fost desemnată câștigătoarea celebrului concurs de frumusețe! Video


cristiano ronaldo, provocare, lionel messi, transfer, italia Cristiano Ronaldo îi aruncă mănușa lui Lionel Messi: Să facă la fel ca mine! Îl aștept


ed sheeran, stars wars, rol, cantaret britanic Ed Sheeran va juca în viitorul film din saga “Star Wars”