Mondo News

Belgia. Autoritățile belgiene refuză să extrădeze un hoț român! Care este motivul

Joi, 11 Octombrie 2018 14:09
Scris de: Vlad Economu
Belgia. Autoritățile belgiene refuză să extrădeze un hoț român! Care este motivul

Autoritățile belgiene refuză să pună în aplicare un mandat european de arestare emis de România pe numele unui cetățean român condamnat pentru furt, potrivit Curții de Apel de la Bruxelles. Individul, condamnat în România pentru mai multe spargeri, ar fi încarcerat în condiții inumane în țara noastră, argumentează autoritățile belgiene, citate de 7sur7.be.

Românul are 31 de ani și a fost condamnat în România, în 2010, la trei ani de închisoare. Autoritățile române au emis un mandat european de arestare, iar o prima instanța a decis că mandatul să fie pus în aplicare, însă avocatul romanului a făcut apel, argumentând că, în propria țară, cetățeanul va fi încarcerat în condiții inumane.

Instanța de apel a cerut apoi mai multe informații despre condițiile de detenție din România. Potrivit datelor transmise de autoritățile române, bărbatul ar fi fost închis într-o celulă de două persoane, care are o suprafață de trei metri pătrați, ceea ce este “inacceptabil” pentru instanța din Belgia.

“Am considerat că există un risc clar de a fi supus (cetățeanul român – n.red.) unui tratament inuman și degradant”, potrivit Curții de Apel de la Bruxelles. “Lipsa spațiului personal este, într-adevăr, o dovadă suficientă pentru a constată încălcarea articolului 3 din Convenția Europeană pentru Drepturile Omului”, a mai precizat instanța.

Astfel, Curtea a aplicat articolul 4 al legii privind mandatele europene de arestare, potrivit căruia executarea unor astfel de mandate poate fi refuzată pe baza unor dovezi că drepturile fundamentale ale individului ar fi încălcate.

Sursă foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 27 iunie 2019, horoscop joi, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 27 iunie 2019. Berbecii sunt criticați, iar Capricornii muncesc degeaba


tom hardy, tom hardy filme, sas rogue heroes, serial tv, rol, blair mayne Unde a dispărut Tom Hardy? Motivul pentru care fanii nu mai știu nimic despre superstarul britanic


euro u21, mesaj, simona halep, semifinala, romania-germania EURO U21. Simona Halep le-a transmis tricolorilor un mesaj înaintea semifinalei cu Germania


pamela anderson, adil rami, despartire, umilinta, viata dubla, Pamela Anderson, umilită de iubitul fotbalist: Este un monstru!