Mondo News

Băsescu intervine decisiv în războiul dintre șefii DNA! Tăriceanu îl susține pe fostul președinte

Marti, 03 Aprilie 2018 15:19
Scris de: Vlad Economu
Băsescu intervine decisiv în războiul dintre șefii DNA! Tăriceanu îl susține pe fostul președinte

Traian Băsescu intervine decisiv în bătălia dintre șefii DNA. În contextul contradicțiilor dintre Daniel Morar şi Laura Codruţa Kovesi privind protocolul secret încheiat în 2009 între SRI şi Parchetul General, fostul preşedinte a dezvăluit, la postul B1TV, cum a fost nevoie în timpul mandatului său să organizeze o mediere între cele două tabere.

“Daniel Morar a avut o relaţie extrem de tensionată cu SRI pe care la un moment dat a trebuit să o mediez eu: Pe de o parte Maior şi Coldea, pe cealaltă Morar. Tensiunile au pornit de la transmiterea informaţiilor către DNA. Acum am înţeles că ele mai aveau un filtru, nu era o relaţie directă SRI-DNA ci treceau pe la doamna Kovesi pe la Parchetul General şi pe urmă veneau.

Ce nu pot să fac este să descriu problemele care au fost ridicate de fiecare din cele două părţi, pentru că a fost o discuţie la mine în cabinet şi nu se face ca un preşedinte să descrie discuţiile din cabinet la el “, a afirmat Traian Băsescu.

Băsescu a subliniat că “Morar a fost departe de a subordona instuţia către SRI”, afirmând că se îndoieşti că acest lucru nu îl poate spune şi în cazul mandatului lui Kovesi.

Călin Popescu Tăriceanu confirmă declarațiile lui Băsescu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, referitor la faptul că în 2005, când s-au încheiat unele dintre protocoalele instituţiilor cu SRI, el era membru al Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că documentele nu a fost discutate în CSAT. El spune că, după 13 ani, nu îşi mai aduce aminte detalii, dar este necesar ca toate protocoalele să fie „scoase la lumină”.

“Poziţia mea este una extrem de clară. Doresc desecretizarea oricăror documente care vizează o colaborare între aceste instituţii. Aşa cum am văzut din protocolul desecretizat săptămâna trecută, apar o serie de lucruri foarte clare şi foarte grave, care demonstrează că principiile separaţiei puterilor în stat, principiul funcţionării independente a justiţiei a fost încălcat – sunt elemente care depăşesc cadrul legale, care ar trebui să asigure funcţionarea justiţiei justiţiei în orice stat de drept, aşa încât mă declar absolut de acord ca orice protocol de acest gen să fie desecretizat, mai ales că în spaţiul public au apărut informaţii numeroase că sunt multe protocoale, dintre care numai unul singur a apărut la lumina zilei şi cred că este util pentru a afla adevărul să scoatem la lumină toate aceste protocoale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă în 2005, când el era premier şi membru CSAT, s-a discutat despre aceste protocoale, liderul ALDE a spus că nu, deoarece protocoalele erau încheiate între instituţii, fără a fi aprobate în mod expres de CSAT. „Protocoalele nu au fost discutate în CSAT. După cum vedeţi nici acest protocol (dintre SRI şi Parchetul General – n.r.) nu pare să fie discutat şi aprobat în mod expres în CSAT. Ele sunt făcute între instituţii, deci noi nu am avut cunoştinţe despre conţinutul, sau cel puţin eu nu îmi aduc aminte să fi avut de conţinutul acestor protocoale”, a explicat el.

De asemenea, în legătură cu faptul că CSAT ar fi avizat în 2005 încheierea unor astfel de protocoale, Tăriceanu a spus că au trecut 13 ani de atunci şi nu îşi mai aduce aminte. “Cred că puteţi să înţelegeţi lesne că a trecut ceva vreme, sunt 13 ani din 2005. Nu-mi aduc aminte detaliile, dar, aşa cum vă spun, nu am absolut niciun fel de rezervă, cred că este necesar ca aceste protocoale să fie scoase la lumină”, a mai spus acesta.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 19 martie 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 19 martie 2019. Fecioarele sunt visătoare, iar Gemenii trebuie să-și dreagă relația


johnny depp , johnny depp proces , johnny depp scandal , johnny depp avere Johnny Depp a pierdut o sumă uriașă după concedierea din Pirații din Caraibe! Ce avere mai are în conturi


spania, sex oral, alergie, alicante, femeie A făcut sex oral și era să moară. Ce alergie a căpătat femeia


somn, odihna, zodie, zodii, horoscop Spune-mi ce zodie ești ca să îți spun cât trebuie să dormi! Studiu