Bacalaureat 2013: Ministerul Educatiei anunta modificarea subiectelor

Miercuri, 29 Mai 2013 11:37
Scris de: Mondo News
Bacalaureat 2013: Ministerul Educatiei anunta modificarea subiectelor

Cu doua saptamani inainte de inceperea bacalaureatului, Ministerul Educatiei anunta schimbari la examene, iar vizata este chiar prima proba scrisa.

La limba si literatura romana subiectele vor fi concepute in functie de filiera terminata de elevi. Cei care au facut cursurile la uman sau pedagogic vor avea subiecte mai dificile decat cei care au facut un profil real sau filiera tehnologica sau vocationala, alta decat pedagogica.

Decizia modificarii subiectelor a venit ca urmare a faptului ca numarul de ore la limba si literatura romana este diferit in functie de profil, fiind mai mare la cei de la uman si pedagogic.

O alta modificare se refera la faptul ca din subiectul al doilea a fost scos textul aforistic/critic, care presupunea demonstrarea competentelor de argumentare, in scris, a unor opinii in diverse situatii de comunicare. Ministerul spune ca aceasta modificare a fost necesara pentru ca cei mai multi dintre elevi nu intelegeau cerinta subiectului.

Bacalaureatul incepe pe 10 iunie cu proba orala la limba si literatura romana.

Sursa: Pro TV

Foto: Jurnalul National

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Life

Administratie publica

top 10 mondo

Sport

Auto

Urmareste-ne pe Facebook

Meteo

vreme
12°C
Bucuresti
senin (ziua)
umiditate: 41%
presiune: 982mb
vant: 19km/h
4°C
14°C
22 Apr 2015
vreme
3°C
14°C
23 Apr 2015
vreme
3°C
14°C
Alte orase
Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

consultari cotroceni, partide politice, incalcarea constitutiei, klaus iohannis, dan andronic, iohannis incalca constitutia ACUZATII GRAVE: A INCALCAT KLAUS IOHANNIS CONSTITUTIA ?


victor ciutacu, carmen iohannis, atac virulent, vasilica miron, prima doamna, SOCANT VICTOR CIUTACU, atac VIRULENT la CARMEN IOHANNIS: MARS, BAI IPOCRITILOR!