Mondo News

Avertisment real! Al-Qaida renaşte şi intenţionează să comită atacuri vizând avioane de linie în Europa

Luni, 24 Decembrie 2018 14:11
Scris de: Vlad Economu
Avertisment real! Al-Qaida renaşte şi intenţionează să comită atacuri vizând avioane de linie în Europa

Gruparea teroristă Al-Qaida ”renaşte” şi intenţionează să comită atacuri vizând avioane de linie în Europa, avertizează secretarul de stat britanic însărcinat cu Securitatea şi infracţionalitatea economică Ben Wallace, relatează CNN, potrivit news.ro.

Al-Qaida, care se află în spatele atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001, soldate cu aproape 3.000 de morţi, ”continuă să vrea să comită atacuri în aviaţie” şi dezvoltă tehnologie menită să doboare avioane, afirmă Wallace într-un interviu acordat The Sunday Times.

”Ameninţarea aviaţiei este reală”, afirmă el în acest interviu publicat în weekend. Al-Qaida ”s-a reorganizat. Ei fac eforturi în vederea tot mai multor comploturi vizând Europa şi s-au familiarizat cu noi metode”, afirmă el.

Ascensiunea Statului Islamic (SI) a eclipsat ameninţarea reprezentată de Al-Qaida în ultima perioadă, mai ales după ce cel mai important lider al organizaţiei, Osama ben Laden, a fost ucis de forţele americane în Pakistan, în 2011.

Însă Wallace apreciază că pericolul pe care Al-Qaida îl reprezintă nu a scăzut niciodată. ”Al-Qaida a stat liniştită la colţ şi a încercat să stabilească cum va arăta secolul al XXI-lea, în timp ce SI devenea cea mai recentă bandă teroristă”, a declarat el. ”Însă ei nu au dispărut”.

Directorii serviciilor britanice de informaţii sunt îngrijoraţi de decizia preşedintelui american Donald trump de a retrage trupele americane din Siria. Wallace apreciază că acest lucru va crea un ”nou refugiu sigur pentru ca islamiştii să lanseze atacuri vizând Occidentul”.

Aceste declaraţii reprezintă un ecou al unor îngrijorări exprimate de politicieni americani, între care şi senatorul Lindsey Graham, care l-a avertizat pe Trump, săptămâna trecută, că decizia sa cu privire la retragerea trupelor din Siria ar putea să conducă la ”un al doilea 9/11 (alta de la 11 septembrie)”.

Wallace a făcut aceste declaraţii în contextul haosului de pe Aeroportul Gatwick, în Marea Britanie, în care survolarea unor drone a condus la anularea a zeci de zboruri. Poliţia din Sussex a anunţat că nu există indicii care să arate că aceste incidente pe Aeroportul Gatwick ar avea vreo legătură cu terorismul.

Sursa foto: BBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 24 iulie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 24 iulie 2019. Vărsătorii trebuie să fie optimiști, iar Taurii să revină cu picioarele pe pământ


corabie, cristofor columb, marea baltica, epava, descoperire, arheologi marini “Comoară” veche de 500 de ani, descoperită intactă, în Marea Baltică!


prodecan, teorie, viol, facultate teologie, radio trinitas, vasile raduca Halucinant! Ce spune prodecanul Facultății de Teologie despre viol


CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova, Viitorul, cupe europene, televizari, liga campionilor, europa league, tur II preliminar CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova și Viitorul joacă în cupele europene! Unde poți viziona partidele