Mondo News

Augustin Lazăr se pensionează și va avea o pensie uriașă! Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție

Vineri, 19 Aprilie 2019 13:41
Scris de: Vlad Economu
Augustin Lazăr se pensionează și va avea o pensie uriașă! Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție

Procurorul general Augustin Lazăr a depus la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o cerere prin care solicită ieșirea la pensie. Acesta a confirmat informația pentru jurnaliștii de la Hotnews.ro.

Update 2: Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare.

Update: Secția pentru procurori din CSM a aprobat cererea de pensionare depusă de procurorul general, au precizat surse din CSM, citate de agențiile de știri. Decizia va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis care urmează să emită decretul de eliberare din funcție prin pensionare.
Mandatul lui Augustin Lazăr la șefia Parchetului General expiră pe data de 27 aprilie. Procurorul a candidat pentru un nou mandat de 3 ani, dar toți candidații pentru această funcție au fost respinși de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ce pensie va avea Augustin Lazăr?

Fostul procuror încasa: 73.890 de lei brut, 66.701 de lei net, conform informațiilor Bugetul.ro. Antena 3 a indicat faptul că actualul procuror, Lazăr, se pregătește de pensionare și este vizat de o indemnizație exrem de mare. „La Lazăr e vorba de o pensie grasă de tot.

Augustin Lazăr se încadrează în prim a categorie a pensiei potrivit legii, ieșit la pensie va putea beneficia de pensie egală cu echivalentul la 80% din veniturile realizate în ultima lună de activitate. Acesta a încasat o indemnzație de 304.137 de lei pe an de la Curtea Constituțională.

Adică, Augustin Lazăr se pregătește de o indemnizația lunară de 27.000 de lei pe lună.

Știre inițială

Mandatul lui Augustin Lazăr la șefia Parchetului General se încheie în 27 aprilie. Lazăr, pe care Tudorel Toader a încercat fără succes să îl revoce, a candidat pentru un nou mandat, însă a fost respins de ministrul Justiției. Lazăr a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud. Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut “scuze instituţionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.
 
Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a anunțat recent că a decis reverificarea procurorului general Augustin Lazăr, după acuzațiile potrivit cărora ar fi făcut parte dintr-o comisie care la mijlocul anilor ’80 a refuzat eliberarea disidentului anticomunist Iulius Filip.
Lazăr a reacționat prin comunicate de presă transmise de Ministerul Public și a catalogat drept grosolănii declarațiile potrivit cărora procurorul deschidea sau închidea pe cineva într-un penitenciar, acesta fiind atributul judecătorului. El a spus că regretă că drama disidentului Iulius Filip este folosită de cei ce vor să atace justiția.
 
În 9 aprilie, la o săptămână de la declanșarea scandalului, Augustin Lazăr a susținut o declarație de presă, spunând că mai multe instituții de presă i-au atribuit fapte pe care nu le-a făcut și i-au pus etichete pentru a-l decredibiliza. “Nu sunt ofițer, subofițer, agent sau colaborator al vreunui serviciu de informații”, a afirmat Lazăr. El a mai susținut că aceste atacuri la adresa sa sunt determinate de depunerea candidaturii pentru al doilea mandat de procuror general. Legat de o posibilă demisie sau retragere a candidaturii pentru un nou mandat, procurorul general a susținut că nu ar fi în interesul societății. Procurorul general a declarat că nu are nicio emoție privind verificarea pe care CNSAS o face în cazul său, în urma acuzațiilor că ar fi refuzat să-l elibereze de două ori pe disidentul anticomunist Iulius Filip, el susținând că nu a fost și nu este ofițer al fostei Securități.
 
El a mai susținut că nu a instrumentat dosare penale vizând fapte împotriva regimului comunist, el fiind procuror criminalist, iar participarea la comisia de liberări condiționate era o activitate suplimentară.
 
Sursa foto: adevarul

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 21 mai 2019, horoscop marti, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 21 mai 2019. Scorpionii se mobilizează, iar Capricornii fac o analiză la rece


marea britanie, viol, romani, condamnare, parcare, jersey, Marea Britanie. Cinci români s-au filmat cum violau o tânără într-o parcare! Foto în articol


mihaela-radulescu-465x215 Scandal la Pro Tv! Pe cine a agresat fizic Mihaela Rădulescu: Este inuman ce a făcut!


google, restrictie, huawei, android, dispozitive Google a restricționat accesul dispozitivelor Huawei la Android