Mondo News

Ambasadorul Angliei a dezvăluit ce condiții trebuie să îndeplinească românii pentru a rămâne în Regatul Unit

Marti, 16 Ianuarie 2018 12:26
Scris de: Vlad Economu
Ambasadorul Angliei a dezvăluit ce condiții trebuie să îndeplinească românii pentru a rămâne în Regatul Unit

Paul Brummell a vorbit despre condițiile pe care românii trebuie să le îndeplinească pentru a rămâne în Marea Britanie după Brexit. Acestora li se va cere să solicite un permis de ședere și să plătească o taxă, informează Capital.

“Persoanele care, până la data de 29 martie 2019, au locuit permanent și cu forme legale în Marea Britanie pentru o perioadă de cel puțin cinci ani vor putea aplica pentru a rămâne nelimitat, prin obținerea ‘settled status’. Această înseamnă că vor avea acces la fondurile și serviciile publice și vor putea să aplice pentru cetățenie britanică.

Persoanele care se află în Marea Britanie la data de 29 martie 2019, dar care nu au locuit acolo cu forme legale pentru o perioada de cel puțin cinci ani, vor trebui să aplice pentru dreptul de a rămâne până când depășesc perioada minimă de cinci ani. Ulterior, vor putea aplica pentru ‘settled status’”, a explicat Paul Brummell pentru Capital.

Citește și: AMBASADORUL MARII BRITANII A DEZVĂLUIT CE SE VA ÎNTÂMPLA CU ROMÂNII DIN REGAT DUPĂ BREXIT

Ambasadorul a adăugat că vor există facilități privind șederea în Marea Britanie și pentru membrii familiilor românilor stabiliți în Marea Britanie. “De asemenea, familiile cetățenilor UE, care trăiesc împreună cu aceștia sau li se alătură până la data de 29 martie 2019, vor putea aplica pentru ‘settled status’, de obicei după o perioada de cinci ani petrecută în Marea Britanie. Membri apropiați ai familiei (soț/soție, parteneri, copii, nepoți, părinți și bunici) vor putea să se alăture cetățenilor UE după Brexit, dacă legătura de familie datează de dinainte de 29 martie 2019″, a mai declarat acesta.

Un permis de ședere în Marea Britanie ar urma să coste cât eliberarea unui pașaport. Potrivit unui portal guvernamental din Regatul Unit, taxa standard pentru eliberarea unui pașaport de către autoritățile de britanice este de 46 de lire sterline (circa 240 lei) pentru solicitanții care au sub 16 ani și de 72.5 lire sterline (circa 377 lei) pentru cei care au depășit această vârstă.

Sursă foto: adevărul.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 16 ianuarie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 16 ianuarie 2019. Taurii sunt nemulţumiţi, iar Racii muncesc cu plăcere


victor slav, raluca silea, bombardiera, iubita, relatie Cine este și cum își câștigă banii „Bombardiera”, noua iubită a lui Victor Slav! Foto în articol


ghetari, antarctica, topire accelerata, apa calda, ocean Gheţarii din Antarctica se topesc de şase ori mai repede decât în anii 1970


bani, imprumut, refuz, reguli aur, Ce trebuie să faci ca să nu-ți mai ceară nimeni, niciodată, bani împrumut!