Mondo News

Absorbtie fonduri europene: Polonia pe primul loc. Vezi pe ce loc se afla Romania

Miercuri, 27 Noiembrie 2013 12:50
Scris de: Vlad Economu
Absorbtie fonduri europene: Polonia pe primul loc. Vezi pe ce loc se afla Romania

Polonia este tara care se afla pe primul loc in clasamentul beneficiarilor de fonduri europene in 2012, in timp ce Romania se afla deabia pe pozitia a 12-a, se arata in raportul financiar al Comisiei Europene (CE).

Principalul beneficiar al banilor europeni anul trecut a fost Polonia, care a absorbit suma de 15,7 miliarde de euro, fiind urmata de Spania si Franta. Raportand fondurile primite la venitul national brut, Estonia, Letonia si Lituania sunt pe primele locuri.

Romania se afla deabia pe locul 12 in randul beneficiarilor, cu fonduri absorbite in valoare de 4 miliarde de euro, se arata in raport.

Germania, Franta, Marea Britanie si Spania au ramas destinatiile de top pentru banii europeni in ceea ce priveste cercetarea si inovarea, in timp ce Polonia a obtinut cei mai multi bani pe coeziune, Franta si Germania pentru agricultura, fiind urmata de Germania si Spania.

In Olanda au ajuns cele mai multe fonduri in domeniul libertatii, securitatii si justitiei, in timp ce Italia si Belgia s-au axat mai mult pe proiecte pentru cetateni.

Statele membre afectate de criza (Grecia, Portugalia si Spania) se numara printre principalii beneficiari in 2012, in timp ce Suedia, Danemarca si Germania sunt cei mai importanti contribuabili neti.

Conform Raportului financiar, 94 % din suma totala de 135,6 miliarde de euro care reprezinta bugetul UE pe anul trecut a fost alocata unor beneficiari din intreaga Europa, cum ar fi cercetatorii, studentii, intreprinderile mici si mijlocii, orasele, regiunile si ONG-urile.

Sursa foto: realitatea.net


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

Per Joar Hansen, romania-norvegia, copii, sustinere, arena nationala, preliminarii, euro 2020, excludere, nationala romania Scandal monstru! Se solicită excluderea României din preliminariile pentru Euro 2020!


timisoara, atac, tanar injunghiat, fiu sile camataru, club manele, Albert Florian Balint Timişoara. Fiul lui Sile Cămătaru a înjunghiat un tânăr într-un club de manele! Video


horoscop 20 octombrie 2019, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 20 octombrie 2019. Săgetătorii au o zi controversată, iar Taurii au cheltuieli neașteptate


snoop dogg, salariu, jointuri, tigari marijuana, rulat, angajat Snoop Dogg are un angajat care se ocupă doar cu rularea țigărilor cu marijuana! Suma uriașă cu care îl plătește