Mondo News

Absorbtie fonduri europene: Polonia pe primul loc. Vezi pe ce loc se afla Romania

Miercuri, 27 Noiembrie 2013 12:50
Scris de: Vlad Economu
Absorbtie fonduri europene: Polonia pe primul loc. Vezi pe ce loc se afla Romania

Polonia este tara care se afla pe primul loc in clasamentul beneficiarilor de fonduri europene in 2012, in timp ce Romania se afla deabia pe pozitia a 12-a, se arata in raportul financiar al Comisiei Europene (CE).

Principalul beneficiar al banilor europeni anul trecut a fost Polonia, care a absorbit suma de 15,7 miliarde de euro, fiind urmata de Spania si Franta. Raportand fondurile primite la venitul national brut, Estonia, Letonia si Lituania sunt pe primele locuri.

Romania se afla deabia pe locul 12 in randul beneficiarilor, cu fonduri absorbite in valoare de 4 miliarde de euro, se arata in raport.

Germania, Franta, Marea Britanie si Spania au ramas destinatiile de top pentru banii europeni in ceea ce priveste cercetarea si inovarea, in timp ce Polonia a obtinut cei mai multi bani pe coeziune, Franta si Germania pentru agricultura, fiind urmata de Germania si Spania.

In Olanda au ajuns cele mai multe fonduri in domeniul libertatii, securitatii si justitiei, in timp ce Italia si Belgia s-au axat mai mult pe proiecte pentru cetateni.

Statele membre afectate de criza (Grecia, Portugalia si Spania) se numara printre principalii beneficiari in 2012, in timp ce Suedia, Danemarca si Germania sunt cei mai importanti contribuabili neti.

Conform Raportului financiar, 94 % din suma totala de 135,6 miliarde de euro care reprezinta bugetul UE pe anul trecut a fost alocata unor beneficiari din intreaga Europa, cum ar fi cercetatorii, studentii, intreprinderile mici si mijlocii, orasele, regiunile si ONG-urile.

Sursa foto: realitatea.net


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

iPhone 12, iPhone 2020, lansare, defecte, apple iPhone 12, noul model care dezamăgește încă dinainte de lansare


cornelia catanga, infarct, spital floreasca, stare critica Cornelia Catanga a orbit după ce a ajuns la spital din cauza unui infarct


Electric Castle 2019, festival, bontida, limp bizkit, jared leto, florence, castel banffy, the machine, editia 7 Electric Castle 2019. Care sunt capetele de afiş ale ediției cu numărul 7


razvan zamfir, afc hermannstadt, filip jazvic, bataie, reziliere contract Bătaie în Liga I. Un oficial a fost bătut măr de un fotbalist! Incidentul a avut loc în sediul clubului