Mondo News

Cauze ce duc la căderea părului, la femei și bărbați, înainte de 35 de ani

Miercuri, 15 Noiembrie 2017 15:00
Scris de: Iulia Cristina
Cauze ce duc la căderea părului, la femei și bărbați, înainte de 35 de ani

 

O lista scurtă a cauzelor include: stresul, factorul ereditar sau genetic, dereglările hormonale de orice fel, după naștere la femei sau deficitul de zinc și alte vitamine esențiale. 

Efectele căderii părului pot fi devastatoare, în principal în zona pierderii încrederii în persona proprie. Mulți bărbați devin complexați când încep să cheleasca și odată cu pierderea părului încep să-și piardă și încrederea în sine. Fir cu fir, gând cu gând, pot ajunge frustrați dacă nu reușesc să se împace cu ideea.

Pe lângă neajunsul estetic, acestea trebuie însă tratate serios deoarece pot fi un semnal pentru alte afecțiuni mai serioase.

Analizele medicale sunt recomandate atunci când această afecțiune apare la persoanele mai tinere de 35 de ani.

Albirea parului

Barbatii au suflet veșnic tânăr, iar albirea părului – că și căderea acestuia – îi face să se simtă îmbătrâniți înainte de vreme. Nu mai sunt siguri că arată bine și că mai pot atrage femeile din jurul lor.

Tipuri de tratamente în funcție de cauza

Remediile pentru căderea excesivă a părului trebuie să abordeze și să rezolve în primul rând cauza acesteia.

Daca în unele cazuri este simplu, de exemplu când ne confruntăm cu un deficit de vitamine esențiale, în alte cazuri devine complicat sau aproape imposibil (vezi factorul genetic). Pentru fazele mai ușoare ale afecțiunii este suficientă folosirea unui șampon special tonifiant, zilnic sau de 2 ori pe zi.

In cazul în care va confruntați cu o cădere excesivă, această este mai dificil de oprit și necesită un tratament medicamentos recomandat de un medic specializat. Pastile pot fi găsite în orice magazin dar trebuie să va asigurați că acestea sunt potrivite pentru organismul dumneavoastră.

caderea parului la barbati

Regenerarea naturală a parului

Regenerarea părului pe cacale naturală, nechirurgucala, este o varianta recomandată pentru că cei ce suferă de această afecțiune. Oferă avantaje evidente, de la evitarea unei proceduri invazive cu timp de recuperare mare până la costuri reduse. Din nefericire, studiile au arătat că peste 75% din produsele destinate opririi pierderii părului au efecte limitate și nu au satisfăcut clienții pe măsură așteptărilor acestora.

Ce tip de doctor poate trata căderea părului?

Pentru o analiză generală a stării de sănătate ce ar putea impacta această afecțiune va puteți adesa medicului de familie. Doctorii specializați în problemele părului, pielii și unghiilor sunt dermatologi și va pot oferii un diagnostic mai avansat.

Ueori este necesară o biopsie a scalpului pentru a obține schemă de tratare corectă.

Ce vitamine se recomandă pentru a stopa pierderea părului?

Se recomandă un mix de multivitamine. Vitamina B, fier, calciu și zinc. Studiile recente au constată o îmbunătățire și că urmare a administrării de vitamina D. Această este conținută de majoritatea sampoanelor de pe piață.

Forum. Păreri și comentarii.

Daca ați testat un produs eficient va rog să comentați la finalul articolului cu experiență dumneavoastră personală. Ce funcționează și ce nu. 

Comentariile dumneavoastre sunt apreciate de comunitate și vor ajută mulți cititori să aleagă produsul corect, șampon sau pastile.


5 comentarii

 1. Cosma Teodor
  Reply

  La mine caderea parului este ereditara… din pacate.
  Nu cred ca se mai poate face mai nimic

 2. Laurentia LILY
  Reply

  Am incercat un tratament cu urzica, nu ii dau numele, timp de 3 luni. Fara prea mare succes. Daca cineva stie o solutie mai buna va rig sa imi spuneti. Sunt disperata :(

 3. Martian
  Reply

  Ce e mai bun pentru stoparea caderii, samponul sau pastilele?
  Nu pot sa ma hotarasc intre cele 2

 4. Felix T
  Reply

  La barbati parul se duce oricum mai devreme sau mai tarziu. Nu va mai stresati din cauza asta. Stresul grabeste caderea :)

 5. Macaneata Bogdan
  Reply

  +1 Felix
  Lasand gluma la o parte, pierderea parului este o problema serioasa atat la femei cat si la barbati. Din pacate cu prea putine solutii. Stiu de la un prieten ca nici implanturile nu dau rezultate prea bune.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

gorj, tanar taiat, video, scandal, splina scoasa Un bărbat și-a tăiat amicul cu o sabie apoi l-a filmat când se chinuia! Video


monica gabor, irinel columbeanu, sex oral, facatura, mircea n stoian, adevar, scandal sexual Adevărul gol-goluț despre partida de sex oral cu Irinel Columbeanu și Monica Gabor


ion oncescu, exatlon, pietre rinichi, campion skandenberg Exatlon. Ion Oncescu doborât de dureri! Boala de care suferă sportivul


horoscop 18 februarie 2018, horoscop duminica, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 18 februarie 2018. Valoare recunoscută, discuții evitate și o supărare depășită