Mondo News

TRAIAN BASESCU a cumparat aproape 3.000 de actiuni Romgaz si titluri de stat denominate in dolari

Miercuri, 23 Iulie 2014 16:24
Scris de: Vlad Economu
TRAIAN BASESCU a cumparat aproape 3.000 de actiuni Romgaz si titluri de stat denominate in dolari

Presedintele TRAIAN BASESCU este INVESTITOR la bursa cu o detinere de 2.948 de actiuni ROMGAZ (SNG) in valoare de 105.803 lei (24.000 de euro), iar alte 36.000 de dolari sunt plasate de presedinte in titluri de stat.

Potrivit  Ziarul Financiar, portofoliul de investitii al pre­sedintelui este cel al unui in­vestitor echilibrat, cu un profil de risc peste media populatiei, care prefera mai degraba investitiile conservatoare in fonduri de obligatiuni, spun adminis­tratorii de fonduri.

Peste 10.000 de investitori au cum­pa­rat actiuni ROMGAZ in oferta publica de­rulata de companie in toamna anului tre­cut, prin care cel mai mare produ­ca­tor de gaze din Romania a strans 1,7 mi­liar­de de lei de pe bursa.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Reducerea CAS este SUSTENABILA, dincolo de calculul de contabil de CAP 

Printre investitorii in actiunile Rom­gaz se numara si presedintele TRAIAN BASESCU. Potrivit declaratiei de inte­rese pe anul 2013, presedintele Ro­maniei de­ti­nea la data de 11 iunie 2014 un pachet de 2.948 de actiuni pe care le-a cum­pa­rat cu o suma de 87.763 lei (pret de achi­zitie).

Cel mai probabil, prese­dintele TRAIAN BASESCU a cum­parat actiunile Romgaz in cadrul ofertei publice deru­la­te de Romgaz in vederea listarii la bur­sa de la Bucuresti. La pretul actiu­nilor ROMGAZ din 11 iunie de 35,89 lei/titlu, investitia bursiera a prese­din­te­lui valoreaza 105.803 lei, adica cu 18.000 de lei mai mult decat suma investita ini­tial. Altfel spus, inves­ti­tia in actiunile Romgaz i-ar fi adus presedintelui un profit de 18.000 de lei in decurs de opt luni, daca se ia in calcul ca mo­mentul achizitiei a fost luna octom­brie, cand a avut loc oferta publica, po­tri­vit calculelor ZF.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU a prezentat principalele prioritati pe care le va sustine ROMANIA la Varsovia si la summit-ul NATO 

Calculul se bazeaza pe ipoteza ca prese­din­tele a cumparat ACTIUNILE in oferta publica la pretul de 30 de lei. La acest profit se mai adauga si dividendele afe­rente celor 2.948 de ac­tiuni, adica o suma bruta totala de cir­ca 7.600 de lei. Insumand, investitia in ac­tiunile Romgaz i-a adus presedin­te­lui un profit brut de 25.600 de lei, adica un randa­ment de aproape 30% in opt luni, de peste noua ori dobanda la banca.

Sursa foto: presidency.ro

 

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

darko peric, casa del papel, actor, romania, studii, timisoara, medicina, helsinki Darko Peric, actorul îndrăgostit de România care i-a cucerit pe fanii români ai serialului ‘Casa de Papel’! Video


coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video