Mondo News

Revelion 2020. Top 10 tradiții de Anul Nou în lume

Marti, 31 Decembrie 2019 14:53
Scris de: Vlad Economu
Revelion 2020. Top 10 tradiții de Anul Nou în lume

TRADITII REVELION MAPAMOND. Revelionul este una dintre cele mai bizare sarbatori in ceea ce priveste multitudinea de traditii si superstitii. Pentru a sarbatori Anul Nou intr-o varietate de moduri, oamenii din intreaga lume consuma alimente speciale, se imbraca cu alte haine, participa la activitati speciale si asteapta cu sperante si dorinte fierbinti noroc, dragoste si prosperitate pentru anul ce va veni. Iata un top cu primele 10 TRADITII de REVELION de pe glob:

10. Focuri in aer liber
In multe locuri din intreaga lume, se aprind focuri pentru a sarbatori sosirea Anului Nou. In Ecuador aceasta reprezinta arderea unor simboluri intruchipand anumite personaje. In Brazilia, pe bulevardul Paulista sunt aprinse focuri in aer liber la miezul noptii. Intr-o astfel de sarbatoare, focurile de arficii sunt vestitoarele Noului An.

9. Painea de Anul Nou
In Grecia o paine speciala numita “Vasilopita” este servita de Revelion. Un banut se ascunde in interiorul acesteia cand se pune la cuptor. Painea se taie exact la miezul noptii si cine primeste bucata cu premiul va avea noroc in anul care vine.

8. Cadouri
Nu este un lucru neobisnuit ca de Revelion sa se faca si sa se primeasca cadouri. In Franta se marcheaza sarbatoarea numita “le Réveillon” cu alimente de lux, sampanie si cadouri. In Turcia, cadourile sunt schimbate in timpul unei sarbatori a alimentelor traditionale turcesti.

7. Douasprezece boabe de struguri
In Spania exista traditia de a se manca 12 boabe de struguri la miezul noptii de Revelion. Fiecare reprezinta o luna din anul ce urmeaza. In functie de cat de dulce este asa va fi si luna respectiva: mai buna sau mai dificila.

6. Imbracamintea
In jurul lumii se observa obiceiuri diferite in ceea ce priveste imbracamintea purtata de Revelion. In Filipine se poarta haine cu cercuri/buline. In Venezuela, cei care isi cauta sufletul pereche poarta lenjerie rosie. In Ecuador se spune ca lenjerie galbena aduce optimism anul urmator.

5. Superstitii
In Filipine se spune ca aruncarea monezilor la miezul noptii semnifica cresterea veniturilor. In Mexic se intalnesc mai multe superstitii: scoaterea bagajelor afara pentru calatorii bune in anul ce vine si agatarea unor figurine in forma de oaie pe clanta usii pentru prosperitate.

4. Noaptea Alba
In unele religii crestine, Anul Nou mai este denumit si Noaptea Alba atunci cand comunitatile se aduna pentru a aduce multumiri si rugaciuni pentru anul ce urmeaza. Obiceiul isi are radacinile in anul 1732, dar i-a fost acordata o importanta deosebita in randul sclavilor din America, cand in 1863 au asteptat de 1 ianuarie zorii eliberarii.

3. Sampania
Se pare ca in intreaga lume cea mai populara bautura de Revelion este sampania. Peste tot in Europa si in America este insotita de un toast. In Rusia o bautura din vodca, suc de lamaie si apa de la robinet este denumita “apa murdara” si se bea pentru a opri ghinionul.

2. Sarutul
Se obisnuieste ca oamenii sa se sarute la miezul noptii de Revelion. Poate fi considerat un gest romantic, dar este, de asemenea, un salut pentru Anul Nou intre persoane ce isi ureaza un an fericit, cu sanatate si noroc. Mai poate semnifica intre parteneri un an plin de afectiune.

1. Aruncarea unui obiect
De peste 100 de ani a fost pastrata traditia de a se arunca o minge in Times Square, New York. Este cel mai cunoscut obicei de a arunca ceva la miezul noptii de Revelion. Acest lucru se intampla si in Hong Kong, Sydney, Rio de Janeiro, San Antonio si Sacramento, California. In alte destinatii se arunca diverse lucruri pentru a marca Anul Nou: in Easton, Maryland un crab, in Atlanta, Georgia o piersica, in New Orleans o oala.

Sursa foto: adevarul


Un comentariu

  1. anonim
    Reply

    pana atunci! sa ne gandim la ce mai avem fiecare de realizat! pe acest an! tocmai ca sa nu existe dezamagiri sau regrete!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

pandemie, coronavirus, covid-19, analiza, scenarii, bbc, Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus. Trei scenarii analizate de BBC


dana budeanu, criza de nervi, acuzatii, medici, coronavirus, pandemie Dana Budeanu, criză de nervi pe facebook: ”Băi nenorocițiloooor! Știu tot ce se întâmplă criminalilor!”


Coronavirus, plamani, video, SARS-CoV-2, covid-19, pacient, infectie, inflamatie Primul video care arată ce se întâmplă mai exact în plămânii unui pacient bolnav de COVID-19. Video


ora de vara 2020, 29 martie 2020, romania, ceasuri, ora inapoi Ora de Vară 2020. În această noapte dăm ceasurile înainte şi dormim o oră mai puţin