Mondo News

REP. MOLDOVA: Zeci de personalitati cer REVOCAREA de URGENTA a deciziei de EXPULZARE a lui GEORGE SIMION

Miercuri, 20 Mai 2015 23:28
Scris de: Sanda Spataru
REP. MOLDOVA: Zeci de personalitati cer REVOCAREA de URGENTA a deciziei de EXPULZARE a lui GEORGE SIMION

Zeci de oameni de cultura, academicieni, jurnalisti si persoane publice din Republica Moldova au inaintat presedintiei si guvernului de la Chisinau o scrisoare deschisa prin care solicita revocarea de urgenta a deciziei de expulzare de pe teritoriul statului moldovean a cetateanului roman George Simion.

Semnatarii scrisorii considera ca decizia autoritatilor moldovene in cazul presedintelui platformei unioniste ”Actiunea 2012” incalca drepturile fundamentale ale omului, precum libertatea de exprimare, dreptul la libera circulatie, libertatea individuala, semnaland in acelasi timp faptul ca masura abuziva a institutiilor de la Chisinau afecteaza irevocabil imaginea Republicii Moldova si aspiratiile sale europene, indormeaza Agerpres. 

”Faptul ca aceasta persoana a fost ridicata din fata unui liceu, condusa direct la vama, expulzata prin motive inventate si documente neoficiale, reprezinta abuzuri publice ale institutiilor statului, demonstrand un comportament represiv specific unui regim nedorit”, se arata in scrisoarea mentionata.

CITESTE SI: AURESCU i-a cerut NATALIEI GHERMAN solutionarea situatiei romanului EXPULZAT din R. MOLDOVA

”Mai mult, mediatizarea intensiva de care a beneficiat acest caz in ultima saptamana afecteaza iremediabil imaginea Republicii Moldova in randul statelor democratice si viitorul sau european daca decizia nu este reconsiderata”, atrag atentia semnatarii scrisorii.

Autorii textului tin sa precizeze ca, ”prin activitatile desfasurate in Republica Moldova, George Simion nu atenteaza, sub nici o forma, la siguranta nationala” si ca manifestarile organizate de liderul platformei ‘Actiunea 2012′ ”promoveaza spiritul, cultura si limba romana”.

Printre semnatarii scrisorii adresate presedintiei si guvernului de la Chisinau figureaza academicianul Nicolae Dabija, presedinte al Forului Democrat al Romanilor din Republica Moldova, academicianul Mihai Cimpoi, presedinte al Asociatiei Uniunilor de Creatie din Moldova, academicianul Alexandru Mosanu, fost presedinte al primului parlament democratic al Republicii Moldova, Ion Ungureanu, fost ministru al culturii, Arcadie Suceveanu, presedinte al Uniunii Scriitorilor, Vasile Bahnaru, director al Institutului de Filologie al Academiei de stiinte, Ion Costas, fost ministru al apararii, Eugenia Bulat, scriitoare, Valeriu Saharneanu, presedinte al Uniunii Jurnalistilor.

CITESTE SI:  LIDERUL PLATFORMEI UNIONISTE Actiunea 2012 a fost EXPULZAT din REPUBLICA MOLDOVA 

Presedintele platformei unioniste ‘Actiunea 2012′, George Simion, a fost retinut la 13 mai de agentii Serviciului moldovean de Informatii si Securitate, iar la scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdictia de a mai intra pe teritoriul acestui stat timp de cinci ani. Decizia autoritatilor moldovene a fost luata cu cateva zile inainte de mitingul din 16 mai de la Chisinau, organizat de ‘Actiunea 2012′ pentru a marca implinirea a 203 ani de la alipirea Basarabiei la Imperiul Rus, actiune la care au participat aproximativ 25.000 de persoane.

Sursa foto www.publika.md


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

darko peric, casa del papel, actor, romania, studii, timisoara, medicina, helsinki Darko Peric, actorul îndrăgostit de România care i-a cucerit pe fanii români ai serialului ‘Casa de Papel’! Video


coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video