Mondo News

Primul român depistat oficial cu coronavirus. Cum s-a îmbolnăvit! Reacții MAE și Raed Arafat

Joi, 13 Februarie 2020 15:37
Scris de: Vlad Economu
Primul român depistat oficial cu coronavirus. Cum s-a îmbolnăvit! Reacții MAE și Raed Arafat

Un cetățean român a fost depistat cu coronavirus, cel care a făcut numeroase victime în China. Românul a fost dus de urgență la spital și se află sub atenția medicilor. Românul se afla pe nava de croazieră Diamond Princess și a fost preluat și internat la un spital din Japonia.

Update: Raed Arafat, șeful ISU, a declarat joi, la Antena 3, după ce un român de pe nava de croazieră „Diamond Princess” a fost depistat pozitiv cu coronavirus, că situația este serioasă întrucât pe vapor sunt deja 150 de cazuri de îmbolnăvire. În momentul depistării pozitive, nava se afla în apele teritoriale japoneze.

„În interiorul navei a fost o transmitere destul de intensă (a virusului), cifrele au depășit 150 de persoane depistat pozitiv. Românul este unul din cei aproximativ 15 romani aflați de pe navă, majoritatea membri al echipajului. Sperăm sa fie ok, la marea majoritate trece fără efecte grave. Este un virus care se transmite aerian. Dacă stai 10-15 minute discutând cu cineva fata în fata poți sa preiei infecția”, a transmis Arafat legat de coronavirus.

Știre inițială

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).

Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri).

În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români”, arată un comunicat al MAE.

Sursa foto: adevarul


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali


pandemie, coronavirus, covid-19, analiza, scenarii, bbc, Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus. Trei scenarii analizate de BBC