Mondo News

Primești amendă chiar dacă ai cauciucuri de iarnă! Detaliul pe care nu-l știai

Vineri, 07 Februarie 2020 12:00
Scris de: Vlad Economu
Primești amendă chiar dacă ai cauciucuri de iarnă! Detaliul pe care nu-l știai

Iarna a pus brusc stăpânire pe România, iar şoferii sunt obligaţi să circule doar cu anvelope de iarnă montate pe maşini. Puţini ştiu însă că riscă amenzi usturătoare chiar dacă au cauciurile corect montate pe autovehicul. Legea îi obligă pe şoferi să circule cu automobilul echipat cu anvelope de iarnă atunci când şoselele sunt acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei.

“Dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate nu depinde de o anumită perioadă de timp ci de condiţiile meteo, şi anume drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei”, se arată în lege.

Şoferii care ignoră prevederile legale şi pleacă la drum neechipaţi cu un set adecvat de cauciucuri pot fi sancționati conform oricărei contravenții din clasa a IV-a de amenzi. Mai exact, este vorba despre o penalizare între 9-20 de puncte de amendă și o amendă ce poate fi cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

Poți fi amendat chiar şi dacă ai anvelopele de iarnă montate pe maşină. Este vorba de o amendă de până la 725 de lei şi măsura complementară a reţinerii certificatului de înmatriculare.

Dacă acestea sunt uzate peste limita legală primești amendp. Limita este aceeaşi ca şi în majoritatea ţărilor din Europa, Asia şi America de Nord, respectiv 2/32 inch, adică 1,6 milimetri, impusă de legi care ţin de siguranţa rutieră, standardizate la nivel mondial.

De altfel, legea recomandă şoferilor să nu circule cu “anvelope de iarnă second-hand mai vechi de 4-5 ani sau la care înălţimea profilului lor este mai mică de 4 mm.”

Sursa foto: voxbiz.ro


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali


pandemie, coronavirus, covid-19, analiza, scenarii, bbc, Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus. Trei scenarii analizate de BBC