Mondo News

Mașinile Tesla vor „înjura” pietonii în locul tău

Luni, 13 Ianuarie 2020 17:06
Scris de: Vlad Economu
Mașinile Tesla vor „înjura” pietonii în locul tău

Tesla e un nume extrem de important în industria auto, dar Elon Musk nu s-a oprit din a inova în continuare. Sigur că nu toate noile funcții anunțate pe Tesla sunt dintre cele mai bune sau dintre cele mai utile. Dar măcar vorbește lumea despre ele.

Așa e și cu cea mai recentă funcție pe care Musk o vrea pe modelele sale. Una care vine în sprijinul șoferilor obișnuiți să dea geamul jos pentru a transmite diverse apeluri către ceilalți participanți la trafic.

Dacă, din întâmplare, deții o Tesla, atunci ar fi bine să știi că nu vei mai fi nevoit să dai geamul jos pentru a-ți exprima anumite „nemulțumiri” referitoare la trafic. Cu alte cuvinte, ai putea renunța la a claxona secunde bune dacă mașina din față nu se mișcă.

Citește și: MERCEDES ARE MAȘINA VIITORULUI! DIN PĂCATE NU O SĂ O VEZI NICIODATĂ ÎN ROMÂNIA! VIDEO ȘI FOTO

Elon Musk a oferit câteva indicii pe Twitter despre ce ar vrea să aducă pe modelele sale. E vorba de niște boxe externe, care le va permite mașinilor „să vorbească” în trafic. Practic, prin acele speakere se vor adresa celorlalți participanți la trafic. E posibil ca această funcție să fie parte integrantă din sistemele cerute de americani și europeni, pentru ca mașinile electrice, extrem de silențioase, să nu mai treacă neobservate în trafic.

E posibil ca noua funcție să fie implementată doar pe noile modele, pentru că cele vechi nu prea suportă acest lucru. Nu se știe deocamdată dacă acele cuvinte care se vor auzi din boxe vor fi rostite chiar de șofer sau vor fi doar niște comenzi presetate.

O astfel de funcție s-ar dovedi utilă dacă șoferul vrea să atenționeze un pieton care traversează neregulamentar, dar ar putea fi și un instrument de atenționare între șoferi.

Sursa text și foto: playtech.ro


Categorie: Auto, Homepage, ultima ora

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

smiley, concert, onorariu, pretentii, suma uriasa Cât câștigă Smiley pentru o oră de concert. Vedeta PRO TV are pretenții uriașe


epidemii, top 10, omenire, istorie, epidemii, virusuri, bacterii, moarte, medicina, Variola, Gripa din 1918, Moartea Neagra, Malaria, Tuberculoza, Holera, SIDA, Febra galbena, Tifosul epidemic, Poliomielita Cele mai necruțătoare epidemii care au devastat omenirea


dana budeanu, recomandare, valentines day, barbati, video Dana Budeanu a făcut o recomandare, de Valentine’s Day, pentru „mafioți”. Video viral


gica hagi, cambridge, studii, ianis hagi, Gică Hagi a dezvăluit unde ar fi putut ajunge Ianis! Mama lui ar fi vrut să-l trimită acolo