Mondo News

Manchester City, exclusă din Liga Campionilor pentru două sezoane!

Sambata, 15 Februarie 2020 07:36
Scris de: Vlad Economu
Manchester City, exclusă din Liga Campionilor pentru două sezoane!

Manchester City nu va putea participa în următoarele două sezoane de Champions League, după ce a UEFA a decis că echipa engleză a indus forul european în eroare și a încălcat regula fair-play-ului financiar, informează The Guardian.

Update: UEFA a facut singurul comentariu pe tema excluderii lui Manchester City din Liga Campionilor pentru doua sezoane. Intr-un comunicat de presa, forul continental a explicat de ce a luat aceasta decizie.

“Am luat in considerare toate probele si am constatat ca Manchester City a savarsit incalcari grave ale regulamentului de licentiere si fair-play financiar prin supraevaluare veniturilor din sponsorizari, depuse la UEFA intre 2012 si 2016. Comisia a constatat, totodata, ca Manchester City nu a cooperat in aceasta investigatie. Decizia camerei este supusa recursului la TAS, iar daca Manchester City va exercita acest drept, motivarea deciziei nu va fi publicata inainte de prezentarea deciziei finale a TAS. Astfel, UEFA nu va mai face niciun comentariu pe aceasta tema”, a transmis UEFA.

Știre inițială

Clubul englez a fost găsit vinovat, de către Corpul de Control Financiar al UEFA, de exagerarea sumelor primite din sponsorizări, cu scopul de a se încadra în reglementările fair-play-ului financiar.

Investigația celor de la UEFA a avut loc după ce, în noiembrie 2018, revista germană Der Spiegel a publicat mai multe email-uri și documente care arătau cum patronul echipei, șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, finanța suma anuală de 67.5 milioane de lire prin intermediul companiei aeriene a țării sale, Etihad. Unul dintre email-uri sugera că doar opt milioane din sponsorizarea pentru sezonul 2015-2016 au fost finanțate direct de Etihad, iar restul banilor veneau din partea companiei lui Mansour, Abu Dhabi United Group.

În plus, echipa a primit și o amendă în valoare de 30 de milioane de euro. Echipa a declarat prin intermediul unui comunicat că este “dezamăgită, dar nu surprinsă” de decizie și a adăugat că o va ataca la TAS.

“În decembrie 2018, investigatorul şef al UEFA a prezentat public deznodământul şi sancţiunea pe care intenţiona să o dicteze lui Manchester City, înainte să înceapă orice anchetă. Procesul UEFA care a urmat, defectuos şi în mod constant cu informaţii scurse, a însemnat că erau îndoieli mici în privinţa rezultatului pe care îl va oferi.

Clubul s-a plâns oficial la Corpul de Disciplină al UEFA, plângere care a fost validată de o decizie TAS. Pe scurt, acesta este un caz iniţiat de UEFA, instrumentat de UEFA şi judecat de UEFA. Acum procesul dăunător fiind încheiat, clubul va căuta să aibă parte de o judecată imparţială cât mai curând posibil, astfel că în primă instanţă va începe procedurile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se arată în comunicatul grupării engleze.

Sursa foto: sport


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali


pandemie, coronavirus, covid-19, analiza, scenarii, bbc, Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus. Trei scenarii analizate de BBC