Mondo News

iPhone și coronavirusul. Ce sfaturi îți oferă Siri dacă pui întrebări despre pandemie

Marti, 24 Martie 2020 12:34
Scris de: Vlad Economu
iPhone și coronavirusul. Ce sfaturi îți oferă Siri dacă pui întrebări despre pandemie

Ne aflăm în plină pandemie de coronavirus și giganții digitali încearcă să se adapteze pe cât posibil. Apple, spre exemplu, a venit cu un update pentru Siri și, dacă ești utilizator de iPhone, atunci îi poți pune întrebări legate de pandemie.

Între altele, Siri comentează simptomele legate de Covid-19, dar te și îndrumă către site-urile oficiale de unde să-ți iei informațiile în această perioadă.

Apple și-a actualizat asistentul vocal pentru a oferi utilizatorilor un chestionar în mai mulți pași legat de ce se întâmplă acum în lume. Astfel, Siri răspunde între altele, la întrebarea: „Siri, sunt cumva infectat cu coronavirus?”. Evident că răspunsul nu o să vină din aplicație, dar ești întrebat de anumite simptome și primești câteva sfaturi utile.

Actualizarea a fost făcută peste weekend și prima dată a fost disponibilă doar în Statele Unite. Ulterior ,însă, a ajuns și-n Europa, inclusiv în România. Tot ghidul pe care ți-l prezintă Siri în aceste momente e aprobat de autoritățile americane, susține Apple.

Siri te întreba, între altele, dacă prezinți simptome ale bolii, cum ar fi febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație. Te îndrumă apoi să ceri ajutor specializat de la medici, dacă ai asemenea simptome grave. Dacă spui că simptomele nu sunt, sfatul Siri e să rămâi acasă și să eviți contactul cu alte persoane.

Apple nu e singurul gigant digital care pune umărul pentru a-i ajuta pe oficialii din domeniul sănătății să gestioneza pandemia de coronavirus, mai ales că numărul cazurilor a ajuns la 300.000 la nivel mondial. Facebook susținea că intenționează să lanseze un centru de informare, adică să integreze în aplicație un flux de știri autorizate. De asemenea, Google oferă informații dedicate acestui subiect, din surse precum Organizația Mondială a Sănătății.

Sursa foto: BBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali