Mondo News

ION ILIESCU a recunoscut: Am aprobat cererea pentru un sediu CIA in ROMANIA

Joi, 23 Aprilie 2015 09:59
Scris de: Vlad Economu
ION ILIESCU a recunoscut: Am aprobat  cererea pentru un sediu CIA in ROMANIA

Fostul presedinte ION ILIESCU recunoaste intr-un interviu pentru revista germana Spiegel ca in perioada sfarsitului anului 2002 – inceputul lui 2003, “aliatii nostri americani ne-au rugat sa le punem la dispozitie un sediu”, informeaza postul B1 Tv.

ION ILIESCU ar fi aprobat cererea, iar de restul detaliilor s-a ocupat IOAN TALPES care detinea functia de consilier pe securitate nationala. ”Era vorba despre un gest de bunavointa in perioada dinainte aderarii noastre la NATO. Noi nu ne-am amestecat in activitatile lor de acolo. Mie, ca sef de stat, mi s-a parut o chestiune minora. Eram aliati, luptam impreuna in Afganistan si Orientul Mijlociu, asa ca nu am mers in detaliu in ceea ce priveste cererea unui aliat de a avea un sediu in Romania”, sustine fostul presedinte ION ILIESCU.

CITESTE SI: Parlamentul European REIA ANCHETA asupra INCHISORILOR CIA in statele membre, inclusiv Romania

ION ILIESCU precizeaza ca daca ar fi stiu ce urma sa aiba loc acolo, nu si-ar mai fi dat acceptul, astfel ca asta a fost o lectie – “pe viitor sa fim mai atenti si sa cantarim cu constiinciozitate problema”.

Pe de alta parte, IOAN TALPES declara anul trecut pentru aceeasi publicatie faptul ca “ION ILESCU mi-a dat mana libera sa ma ocup de detalii”, fiind totusi constient ca “situatia poate deveni periculoasa”. Fostul sef al SIE recunoastea ca le-ar spus americanilor ca partea romana nu vrea sa stie ce se petrece in cladirea din Bucuresti.

CITESTE SI: Raportul privind practicile CIA confirma implicarea Romaniei, afirma avocatul lui Al-Nashiri 

Sursa foto: adevarul.ro


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

bucuresti, stare urgenta, barbat batut, ancheta, politist bataus, video, politia capitalei București. Un bărbat care ar fi refuzat să se legitimeze, bătut de un polițist! Video


darko peric, casa del papel, actor, romania, studii, timisoara, medicina, helsinki Darko Peric, actorul îndrăgostit de România care i-a cucerit pe fanii români ai serialului ‘Casa de Papel’! Video


coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”