Mondo News

Guvernul PNL a picat! Moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată! Prima reacție a lui Ludovic Orban

Miercuri, 05 Februarie 2020 15:41
Scris de: Vlad Economu
Guvernul PNL a picat! Moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată! Prima reacție a lui Ludovic Orban

Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a picat, miercuri, în Parlament, ca urmare a moțiunii de cenzură introduse de PSD și UDMR, dar susținută de Pro România și o parte din ALDE. Conform numărătorii oficiale, moțiunea a întrunit 261 de voturi pentru. 139 de parlamentari au votat împotrivă.

Update: Ludovic Orban a făcut primele declarații în plenul Parlamentului. Prima reacție a lui Ludovic Orban, după ce a picat Guvernul: ”Bună ziua! Un parlament dominat de forțe retrograde, parlamentari născuți din pixul lui Dragnea, au încălcat democrația din România. Guvernul cade în picioare, sunt mândru de ce am reușit în trei luni.

Am reușit să reparăm o parte din stricăciunile făcute de PSD. Am refăcut credibilitatea României în fața partenerilor. Aduc aminte anularea recursului compensatoriu și reducerea accizelor la combustibil, stabilirea de termene limita, infiintarea completereor specialziate, stabilirea termene limita pentru finalizarea pentru proiecte mai simple. In fiecare domeniu de activitate deciziile luate au fost responsabile.

Am pierdut doar o batalie, vom castiga batalia pentru Romania. Astăzi am fost judecați de o alianță parlamentară toxică. Cât de curand romanii vor fi chemati sa decidă soarata Romaniei. Indiferent ce își imaginează cei de la PSD, românii vor avea din nou puterea să decidă și sunt convins că vor folosi această putere pentru ca România să meargă în direcția corectă. Cel mai probabil, alegerile vor fi declanșate conform Constituției, de președintele României. Sunt convins că după alegerile parlamentare, România va avea o conducere formată din oameni cinstiți, preocupați de viitorul țării, nu unul format din oamenii care populează acum băncile Parlamentului, născut din pixul lui Dragnea. Nu vom renunța sub nicio formă. Sunt convins că dacă președintele dorește să comunice public un punct de vedere legat de această situație, o va face fără probleme. Eu nu am obiceiul să intru în polemici cu jurnaliști, mai ales cu unul care se crede guru în ultima vreme”, a declarat Orban.

Știre inițială

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Numărul total de parlamentari, în prezent, este de 465. Pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi.

Ca urmare a faptului că a picat Guvernul, președintele Klaus Iohannis va chema partidele politice la consultări și va desemna un alt prim-ministru. Acesta va avea la dispoziție 10 zile să-și alcătuiască Cabinetul, iar apoi va veni în fața Parlamentului pentru votul de încredere.

Sursa foto: adevarul


Un comentariu

  1. Deac
    Reply

    Oferta acasa. Lucru la calculator. Comod. Valabil in toate localitatile. Pornire imediata. Construieste-ti viitorul. Sistemul care iti aduce simplu bani. Hotaraste-te acum. Nu exista niciun risc. Fa bani cu calculatorul. Avem nevoie de oameni seriosi. Oportunitatea e la un clic distanta. Satisfactii maxime. Pentru detalii, scrie la adresa de email [email protected]

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

darko peric, casa del papel, actor, romania, studii, timisoara, medicina, helsinki Darko Peric, actorul îndrăgostit de România care i-a cucerit pe fanii români ai serialului ‘Casa de Papel’! Video


coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video