Mondo News

Guvernul Orban II a primit votul de învestitură în Parlament

Sambata, 14 Martie 2020 17:14
Scris de: Vlad Economu
Guvernul Orban II a primit votul de învestitură în Parlament

Guvernul Orban 2 a primit, sâmbătă, votul de învestire al Parlamentului. Votul a avut loc în condiții excepționale, deputații și senatorii votând pe rând într-o sală special dezinfectată, în timp ce premierul desemnat nu a participat la eveniment, fiind izolat la Vila Lac 1.

Update: La finalul ceremoniei de depunere a jurmântului, președintele Klaus Iohannis va susține declarații de presă, la ora 18.30. Ceremonia de depunere a jurământului nu este transmisă live de către Administrația Prezidențială, iar presa nu are acces la eveniment.

Administrația Prezidențială a anunțat măsuri excepționale pentru ceremonia de depunere a jurământului. Astfel, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, care invocă articolul 104 din Constituția României, jurământul de credință se depune individual în fața Președintelui României de către Prim-ministru și miniștri.

Prim-ministrul și miniștrii vor veni individual în fața Președintelui României, la intervale de timp prestabilite, care să permită aplicarea măsurilor de dezinfecție a suprafețelor, precum și evitarea contactului unii cu ceilalți. Demnitarul desemnat se îndreaptă spre pupitru și microfon și rostește jurământului, cu mâna dreaptă pe Constituția României și Biblie, apoi semnează documentul.

Demnitarul lasă mapa cu jurământul pe măsuța de lângă pupitru și părăsește sala, fără să i-o înmâneze președintelui. La ceremonie nu participă alți invitați și nici reprezentanții mass-media.

Știre inițială

Guvernul Orban 2 a fost învestit de Parlament cu 286 de voturi „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” și o abținere. Parlamentarii au votat sâmbătă învestirea Guvernului Orban 3, în condiții excepționale, după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Accesul a fost făcut pe un traseu dezinfectat, prestabilit și marcat vizibil, iar parlamentarii au intrat pe rând în sală ca să voteze.

Ludovic Orban nu a participat pentru că este izolat la Vila Lac 1, în timp ce miniștrii care se află în carantină au fost audiați prin videoconferință.
Șapte miniștri propuși au primit aviz negativ din partea parlamentarilor. Este vorba de Monica Anisie, Violeta Alexandru, Victor Costache, Costel Alexe, Cătălin Predoiu, Ion ștefan și Florin Cîțu.

În paralel, sâmbătă a continuat la Parlament testarea senatorilor și deputaților pentru COVID-19.

Sursa foto: presidency


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali