Mondo News

Google Chrome va bloca ce descarci de pe internet! Compania va implementa o serie de schimbări în browser

Marti, 11 Februarie 2020 14:51
Scris de: Vlad Economu
Google Chrome va bloca ce descarci de pe internet! Compania va implementa o serie de schimbări în browser

Google are un plan pe termen lung al cărui scop final îl reprezintă blocarea tuturor descărcărilor nesigure pe care încerci să le faci în browserul său. A anunțat că browserul Chrome se va asigura că vei putea descărca de pe paginile care folosesc protocoale HTTPS doar fișiere sigure.

Protocolul HTTPS criptează datele în așa fel încât o entitate terță să nu poată le intercepta sau descifra. Activitatea de pe site-uri nu poate fi protejată în mod corespunzător fără HTTPS. În prezent, Google Chrome nu oferă niciun avertisment în ceea ce privește fișierele neconforme descărcate de pe aceste site-uri.  În acest sens, Google va implementa treptat noi funcționalități pentru ca, la final, să ajungă să blocheze complet toate aceste descărcări nesigure.

Compania va implementa o serie de schimbări în browser. În funcție de versiunile Chrome, este vorba despre aceste modificări:

Chrome 82 (aprilie 2020): te va avertiza asupra descărcărilor fișiere executabile (de ex., Exe) nesigure.

Chrome 83 (iunie 2020): va bloca complet executabile. Chrome te va avertiza și asupra arhivelor (.zip) și a imaginilor de disc (.iso).

Chrome 84 (august 2020): va bloca executabile, arhive și imagini de disc. Google Chrome te va avertiza cu privire la toate celelalte descărcări, cu excepția formatelor de imagine, audio, video și text.

Chrome 85 (septembrie 2020): te va avertiza asupra descărcărilor nesigure de imagini, audio, video și text. Chrome va bloca toate celelalte descărcări cu conținut nesigur.

Chrome 86 (octombrie 2020) și versiuni ulterioare: Chrome va bloca toate descărcările nesigure.

Pentru Google Chrome pentru iOS și Android, schimbările vor începe să fie implementate odată cu lansarea versiunii Chrome 83. „Platformele mobile au o protecție nativă mai bună împotriva fișierelor rău intenționate, iar această întârziere va oferi dezvoltatorilor un avans în direcția actualizării site-urilor lor înaintea afectării utilizatorilor de mobil”, spune Google într-o postare pe blog.

Sursa foto: google


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

darko peric, casa del papel, actor, romania, studii, timisoara, medicina, helsinki Darko Peric, actorul îndrăgostit de România care i-a cucerit pe fanii români ai serialului ‘Casa de Papel’! Video


coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video