Mondo News

Date oficiale. Poliția de Frontieră a anunțat câți români au venit din Italia în ultimele două săptămâni

Miercuri, 11 Martie 2020 10:00
Scris de: Vlad Economu
Date oficiale. Poliția de Frontieră a anunțat câți români au venit din Italia în ultimele două săptămâni

Șeful Poliției de frontieră, chestorul Ioan Buda a prezentat marți, într-o conferință de presă ținută la Ministerul de Interne, datele oficiale în legătură cu intrarea în țară a unor persoane din zone afectate de coronavirus.

Update: Poliția de frontieră a anunțat că în ultimele 24 de ore au trecut frontiera aproximativ 110.000 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 54.000 pe sensul de intrare şi 56.000 pe cel de ieşire din ţară. Comparativ cu aceeaşi zi din anul 2019, se constată o scădere de aproximativ 35%, anul trecut traficul fiind de 163.700 persoane.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

35 fapte ilegale (10 infracţiuni şi 25 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 649 000 lei;

valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.900 lei.

nu s-a permis intrarea în ţară a 34 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 10 cetăţeni români din diferite motive legale.

Marţi seară s-au format cozi la intrarea în țară prin Vama Nădlac și timpul de așteptare a crescut la 50 de minute. Cetăţenii români sau străini care au ajuns la graniţa de vest din zone cu focare de infecţie cu COVID-19 au fost escortaţi de poliţişti şi jandarmi spre judeţele de domiciliu pentru a fi introduşi în centrele de carantină.

Știre inițială

Conform datelor prezentate, în ultimele două săptămâni au venit din Italia peste 34.000 de români. „Din Italia sau cei care au tranzitat Italia din 23.02 și până în prezent au intrat în țară 40.612 persoane dintre care peste 34.000 români și 3.80 italieni, 2.800 alte cetățenii”, a declarat Inspectorul General al Poliției de Frontieră.

Șeful poliției de frontieră a declarat că acesta trafic este constant, scăderile sau creșterile fiind infime. „Este relativ constant acest trafic. Creșterile sau scăderile sunt infime. Avem o bază de date și monitorizăm. Efectivele poliției de frontieră s-au mărit. Îi ajutăm și pe cei de la DSP să completeze chestionarele”, a mai spus Ioan Buda.

De asemenea, în România au intrat în ultima perioadă 2.570 de cetățeni chinezi. În ultimele zile, Guvernul a decis să suspende traficul aerian, feroviar și rutier de persoane dinspre și spre Italia. Persoanele care vor intra în țară venind din Italia vor fi puse în carantină sau autoizolare pe teritoriul României, a anunţat, luni, ministrul interimar de Interne, Marcel Vela.

Sursa foto: realitatea


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

coronavirus, arma biologica, teorie, controversa, epidemie, pandemie, Coronavirusul este sau nu o armă biologică? Teoria lansată de un cunoscut specialist român


mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali