Mondo News

Ciprian Ciucu, președintele ANFP, face ordine în administrația centrală și locală

Miercuri, 18 Decembrie 2019 19:26
Scris de: Vlad Economu
Ciprian Ciucu, președintele ANFP, face ordine în administrația centrală și locală

Ciprian Ciucu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a declarat că guvernul Orban a decis în ședința de miercuri să stopeze toate detașările de personal din firme private în administrația centrală și locală.

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, spune că Guvernul a decis ca detaşările din sectorul privat în instituţiile publice să nu mai fie permise, fiind acceptate doar cele cu personal angajat în autorităţi publice. 

“Regimul detaşărilor a fost de asemenea reglementat prin acest proiect de lege, astfel încât nu vor mai fi permise detaşările din sectorul privat în instituţiile publice, detaşările se vor putea face doar cu personal angajat în instituţii şi autorităţi publice”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri. El a precizat că Executivul a regândit modul de alocare a sporului pentru condiţii periculoase.
 
“A fost regândit modul de alocare a sporului pentru condiţii periculoase şi condiţii vătămătoare, după cum urmează: pentru condiţii periculoase sau vătămătoare personalul salarizat poate primi un spor de 25% din salariul de bază minim brut pe ţară. Argumentul care a stat la baza acestei prevederi are în vedere eliminarea discriminărilor produse în mod artificial între diferite categorii de angajaţi, expuşi în aceeaşi măsură condiţiilor periculoase sau vătămătoare”, a explicat Ionel Dancă.
 
Guvernul a adoptat, în cadrul şedinţei de miercuri, şi îngheţarea indemnizaţiilor pentru funcţiile de demnitate publică pentru anul viitor, la nivelul lunii decembrie 2019, aceeaşi măsură fiind luată şi pentru indemnizaţiile de hrană şi de merit. Totodată, Executivul a mai decis să nu mai fie cumulată pensia cu veniturile realizate în cadrul instituţiilor publice. ”Decizia a fost luată în ședința de guvern de astăzi. Toate aceste detașări, folosite de PSD pentru a-și plasa pe salarii mari clientela de partid, încetează”, a declarat Ciucu pentru G4media.

Toate angajările în administrația centrală vor putea fi făcute doar în urma concursurilor organizate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, a mai spus sursa citată. ”Știți practica aia prin care Firea (și nu numai ea) aducea zeci de oameni de pe la firme private sau firme ale Primăriei din Voluntari pe posturi din PMB, la un salariu mărit la firma cu o lună în urmă și cu care se transfera “în interesul serviciului” pe posturi care ar fi trebuit ocupate de către funcționari publici / prin concurs?

Ei bine, gata! Guvernul Orban a oprit-o. Evident, nu doar la PMB, ci în toată administrația publică! Nu te mai poți angaja la firma ta ca apoi sa te transferi pe bani mulți în administrația publică. Trebuie să vii frumos și să dai concurs. Iar de concursuri mă voi ocupa eu. Vom reprofesionaliza administrația!”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook

Sursa foto: facebook


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali


pandemie, coronavirus, covid-19, analiza, scenarii, bbc, Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus. Trei scenarii analizate de BBC