Mondo News

Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video

Vineri, 24 Ianuarie 2020 18:31
Scris de: Vlad Economu
Australia. A fost descoperită o nouă specie de rechin, care merge pe sub apă! Video

Patru noi specii de rechini care merg au fost descoperiți de cercetători în apropierea coastelor Australiei, în timp ce încercau să afle mai multe despre singura specie cunoscută până acum, potrivit CNN.

Acești pești cu schelet cartilaginos merg de peste 9 milioane de ani și ar putea fi cea mai nouă specie de rechin de pe Pământ. Potrivit studiului publicat în Marine and Freshwater Research, cea mai tânără dintre aceste specii ar putea data de acum două milioane de ani. Pentru standardele evoluției, această perioadă este foarte scurtă, fiind și în contradicție cu teoria potrivit căreia rechinii evoluează foarte lent.

“Această descoperire dovedește că rechinii moderni au o capacitate remarcabilă de a evolua și abilitatea de a se adapta la schimbările climatice”, a spus Mark Erdmann, co-autor al studiului și vicepreședinte al programelor marine din regiunea Asia-Pacific a organizației Conservation International.

Rechinii sunt mai vechi ca dinozaurii, dominând mările de peste 400 de milioane de ani (cea mai veche fosilă de dinozaur are aproximativ 240 de milioane de ani), iar faptul că au reușit să evolueze după încă 398 de milioane de ani este remarcabil.

Rechinii care merg, denumiți rechnii “epaulette” – după petele care se aseamănă epoleților, se deplasează pe fundul apei cu ajutorul aripioarelor, în căutarea de hrană. Este un comportament creat de modificarea nivelului mărilor și a schimbărilor de relief, condiții care au influențat și zonele în care s-au stabilit: Indonezia, Noua Guinee și zone din Australia. Ei se găsesc în apele puțin adânci.

Sursa foto: captură video


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

pandemie, coronavirus, covid-19, analiza, scenarii, bbc, Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus. Trei scenarii analizate de BBC


dana budeanu, criza de nervi, acuzatii, medici, coronavirus, pandemie Dana Budeanu, criză de nervi pe facebook: ”Băi nenorocițiloooor! Știu tot ce se întâmplă criminalilor!”


Coronavirus, plamani, video, SARS-CoV-2, covid-19, pacient, infectie, inflamatie Primul video care arată ce se întâmplă mai exact în plămânii unui pacient bolnav de COVID-19. Video


ora de vara 2020, 29 martie 2020, romania, ceasuri, ora inapoi Ora de Vară 2020. În această noapte dăm ceasurile înainte şi dormim o oră mai puţin