Mondo News

ASF a retras avizele de administratori pentru DRAGOS BILTEANU la SIF 1 si ANDREI HREBENCIUC la SIF 2

Joi, 11 Decembrie 2014 12:08
Scris de: Vlad Economu
ASF a retras avizele de administratori pentru DRAGOS BILTEANU la SIF 1 si ANDREI HREBENCIUC la SIF 2

ASF a retras avizul de administrator al SIF BANAT-CRISANA(SIF1) acordat lui DRAGOS BILTEANU, a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis pentru un post in CA, in contextul anchetei DIICOT, si a revocat avizul acordat lui ANDREI HREBENCIUC ca administrator la SIF MOLDOVA (SIF2).

“Avizul ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) prin care se avizeaza componenta Consiliului de Administratie al SIF BANAT CRISANA isi inceteaza aplicabilitatea in ceea ce priveste detinerea de catre BILTEANU DRAGOS-GEORGE a calitatii de administrator in cadrul societatii”, se arata intr-un raport transmis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de catre SIF BANAT-CRISANA cu deciziile ASF in cazurile lui BILTEANU si El Lakis. Bilteanu este presedintele CA si directorul general al SIF Banat-Crisana. Potrivit Statutului SIF Banat-Crisana, seful Consiliului de Administratie este si director general, astfel ca Bilteanu pierde si functia de director general.

“Consiliul de Administratie alege dintre membrii sai un presedinte si un vicepresedinte. Presedintele Consiliului de Administratie va indeplini si functia de Director general al societatii. Consiliul de administratie a ales in functia de presedinte pe BILTEANU DRAGOS-GEORGE“, se arata in articolul 7 din Statutul SIF Banat-Crisana.

CITESTE SI: DRAGOS BILTEANU, seful SIF BANAT, a fost ARESTAT pentru 30 de zile in dosarul SIF-urilor 

Totodata, ASF a respins solicitarea de avizare a lui Najib El Lakis, ca membru al Consiliului de Administratie al SIF BANAT CRISANA. ”Se respinge solicitarea SIF Banat-Crisana de avizare a modificarii componentei Consiliului de Administratie ca urmare a alegerii lui El Lakis Najib in calitate de administrator al societatii, in conformitate cu hotararea nr 1 din data de 15 aprilie 2014 a Adunarii Generale a Actionarilor SIF Banat-Crisana”, se arata in raportul cu deciziile ASF.

ASF a respins la inceputul lunii august avizarea lui El Lakis in functia de administrator, dar SIF Banat-Crisana a contestat la ASF decizia si a obtinut revocarea acesteia la inceputul lunii octombrie. SIF Banat-Crisana are obligatia sa convoace in termen de 30 de zile adunarea actionarilor si sa includa pe ordinea de zi un punct referitor la numirea unor noi administratori, pentru completarea Consiliului de Administratie.

Totodata, ASF a decis ca avizul acordat Consiliului de Administratie al SIF MOLDOVA “isi inceteaza aplicabilitatea” in privinta lui ANDREI HREBENCIUC in calitate de administrator al societatii. SIF MOLDOVA a informat, joi,ca masurile necesare implementarii deciziei ASF vor fi luate in sedinta Consiliului de Administratie din 17 decembrie.

DIICOT a anuntat luni, inainte de deschiderea bursei, ca desfasoara o ancheta privind delapidarea patrimoniului SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia, precum si manipularea pietei de capital. Procurorii DIICOT au facut luni 31 de perchezitii si au audiat 25 de pesoane, din care cinci au fost retinute.

Seful SIF Banat-Crisana, DRAGOS BILTEANU, si Najib El Lakis, membru in Consiliul de Administratie al societatii, au fost ARESTATI PREVENTIV. De asemenea, instanta a decis cercetarea sub control judiciar a altor trei persoane care fusesera retinute in acest dosar – Adrian Victor Prodan si avocatul Nicolae Mergeani, membri in Consiliul Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia, si Stere Gardan, broker la Swiss Capital.

Actiunile SIF MUNTENIA si SIF BANAT-CRISANA au fost suspendate de la tranzactionare luni inainte de deschiderea bursei. Titlurile SIF Muntenia au fost reintroduse in piata miercuri la ora 11:15 si au inchis sedinta in scadere cu 2,9%, desi declinul maxim atins pe parcursul zilei s-a situat la 6%. SIF Banat-Crisana controleaza pachetul majoritar de actiuni la SAI Muntenia, societatea care administreaza SIF Muntenia.

SIF BANAT-CRISANA este condusa de DRAGOS BILTEANU – presedinte al Consiliului si director general. Din Consiliul de Administratie mai fac parte Stefan Dumitru – vicepresedinte, Ion Stancu, Adrian Petreanu, Valentin Chiser si Najib El Lakis. Conducerea executiva a SIF Banat-Crisana este asigurata tot de Bilteanu, alaturi de Gabriela Grigore, director general adjunct – operatiuni, si de Teodora Sferdian, director general adjunct – dezvoltare.

CITESTE SI: HARTA “BARONILOR” LOCALI: ALEGERILE din 2016 s-au dus pe APA SAMBETEI pentru ei. UPDATE 

La SIF Muntenia, Consiliul Reprezentantilor Actionarilor este condus de Marius Pantea – presedinte si de Andrei Diaconescu – vicepresedinte. Din Consiliu fac parte si Iulian Aursulesei, Gheorghe Bilteanu, Sergiu Busila, Emil Cazan, Daniel Florian Miron, Adrian Victor Prodan, Petre Pavel Szel si Vicentiu Octavian Zorzolan.

SAI MUNTENIA, administratorul SIF Muntenia, este condusa de Gabriel Filimon – director general, Gheorghe Danut Porumb – director si Danut Florin Buzatu – director. Consiliul de Administratie al SAI Muntenia este format din Gheorghe-Danut Porumb – presedinte al Consiliului de Administratie, Danut Florin Buzatu – vicepresedinte al Consiliului de Administratie, Florica Trandafir – membru, Mariana Dinu – membru si Sorin Florian Boldi – membru.

ANDREI HREBENCIUC a fost ARESTAT PREVENTIV intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a peste 40.000 de hectare de padure. In acest dosar au mai fost arestati preventiv si fostul deputat PSD VIOREL HREBENCIUC, Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare padure, si deputatul IOAN ADAM. In dosar acesta este cercetat si avocatul Nicolae Mergeani, anchetat sub control judiciar in dosarul DIICOT vizand SIF banat-Crisana si SIF Muntenia.

Sursa foto: economica.net

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

horoscop 15 decembrie 2019, horoscop duminica, horoscop zilnic, horoscop azi Horoscop 15 decembrie 2019. Racii sunt plini de energie, iar starea de spirit a Leilor fluctuează


game of thrones, stranger things, top imdb, seriale cautate, 2019 Top 10 al celor mai căutate seriale ale anului 2019, conform IMDB! Video


castigator iumor, sezonul 7, Mukinka Chibaga, iumor, castigator Câștigătorul iUmor, sezonul 7, a fost desemnat! Cine a plecat acasă cu 20.000 de euro


uefa, verdict, romania-suedia 2-0, scandari rasiste, comunicat rfr, amenda, alexander isak, UEFA a dat verdictul după incidentele de la România – Suedia