Mondo News

Asasinul legendar al lui Pablo Escobar a murit! Câte crime avea la activ și cum și-a găsit sfârșitul

Vineri, 07 Februarie 2020 20:22
Scris de: Vlad Economu
Asasinul legendar al lui Pablo Escobar a murit! Câte crime avea la activ și cum și-a găsit sfârșitul

Cel mai temut asasin din anturajul lui Pablo Escobar, Jhon Jairo Velasquez Vasquez, alias Popeye, a murit într-un spital din Columbia. Acesta a ucis 300 de persoane la cererea lui Escobar. “Popeye” suferea de cancer gastric și a murit în spital.

Acesta a fost eliberat din închisoare în anul 2014 după o pedeapsă de 20 de ani și și-a lansat un canal de Youtube, unde era urmărit de 1 milion de utilizatori, dar în 2018 a fost condamnat din nou pentru șantaj. Acesta a fost internat în decembrie anul trecut la Institutul Național Oncologic din Bogota, iar astăzi a decedat, informează BBC.

Jhon Jairo Velásquez Vásquez s-a născut în municipalitatea Yarumal, Antioquia, Columbia. El a fost admis în Armata Națională din Columbia, mai târziu s-a înscris la Școala de Cadeți a poliției naționale, numai pentru a pleca câteva zile mai târziu, negăsind nicio satisfacție în profesia sa. Mai târziu, a intrat la Școala de Ucenici ai Marinei din Columbia, unde și-a câștigat porecla de „Popeye” datorită asemănării sale fizice cu personajul animat. Din 1992, Velásquez a executat o pedeapsă cu închisoarea sub acuzația de terorism, trafic de droguri, extorsiune, conspirație în scopuri de terorism și omor .

Cu toate acestea, în ciuda gravității crimelor sale, Columbia nu are o pedeapsă capitală, iar pedeapsa maximă la momentul condamnării sale a fost de treizeci de ani. Controversa a continuat să-l urmărească pe Popeye de la eliberarea sa din închisoare. Pe 12 decembrie 2016, a apărut un videoclip în care Velásquez trage cu un pistol pe străzile din Medellín. În videoclip, Velásquez afirmă cu mândrie: „Bună, războinici, sunt aici pe străzile iubitului meu Medellín, testându-mi frumosul Pietro Beretta de 9mm.”

Sursa foto: BBC


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

mircea badea, in gura presei, reactie, medici, coronavirus, epidemie Mircea Badea, reacție deplasată în direct: „Să mă trateze un doctor c***t la c*r de frică?! Du-te liniștit! Te pupă tata!”


samuel l jackson, mesaj, coronavirus, pandemie, video Samuel L. Jackson transmite un mesaj clar și plin de beep-uri din izolare: “Stați dracu’ acasă!” Video


coronavirus, pandemie, bill gates, plan, trei pasi, lideri mondiali, propunere, epidemie oprita Cum poate fi învinsă pandemia de coronavirus în trei paşi? Planul pe care îl propune Bill Gates liderilor mondiali


pandemie, coronavirus, covid-19, analiza, scenarii, bbc, Când s-ar putea termina pandemia de coronavirus. Trei scenarii analizate de BBC