Mondo News

Angela Merkel, la intalnirea cu Iohannis: Moldova va primi ajutor substantial din partea Uniunii Europene

Joi, 26 Februarie 2015 19:04
Scris de: Iulia Cristina
Angela Merkel, la intalnirea cu Iohannis: Moldova va primi ajutor substantial din partea Uniunii Europene

Cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat speranta joi, in declaratia comuna cu presedintele roman Klaus Iohannis, ca nu va exista riscul ca Rusia sa repete in Republica Moldova actiunile pe care le-a intreprins in Ucraina si a notat ca “Moldova va primi ajutor substantial din partea Uniunii Europene”, subliniind totodata ca “suntem legati si politic foarte indeaproape cu Moldova”.

“Vom ajuta Moldova si ne-am ingrijit de discutiile 2+5 si acum, cu Ucraina, atentia a crescut, pentru ca situatia este deosebit de grea. Ne-am declarat si ca sustinatori ai alegerilor drepte in Moldova. De asemenea, sanctiunile Rusiei impotriva Moldovei din august au provocat ajutor Romaniei in ce priveste exportul produselor agricole si cred ca exista multi pasi mici care au aratat ca Moldova este un partener apropiat de-al nostru”, a declarat Angela Merkel.

Intrebata de jurnalisti daca exista riscul ca Rusia sa deruleze in Moldova aceleasi actiuni ca cele din Ucraina, Merkel a raspuns: ”Speram ca nu”.

Citeste si: Iohannis, dupa intalnirea cu Merkel: Germania este unul dintre cei mai importanti parteneri

“Cred ca suntem in etapa in Ucraina, la care lucram, sa apara un armistitiu care sa dureze mai mult timp, sa se ajunga la o situatie in care sa putem implementa masurile Acordului de la Minsk din septembrie, impreuna cu presedintele francez, de mult incercam sa rezolvam conflictul din Transnistria. Nu trebuie sa uitam ca acest conflict exista si ca toate incercarile internationale nu au dus la o solutie si trebuie sa lucram mai departe. Nu se poate spune ca in Moldova lucrurile stau asa cum ne-am dori”, a adaugat Merkel.

La randul sau, Klaus Iohannis a raspuns la aceeasi intrebare si a punctat ca inprezent nu sunt “semnale ca situatia se indreapta intr-acolo, insa este clar ca este in interesul intregii regiuni, mai exact a intregii Europe, ca in Ucraina situatia sa se stabilizeze si sa se normalizeze”.

Te-ar putea interesa si: KLAUS IOHANNIS S-A INTALNIT CU PARINTII SAI IN GERMANIA

“Orice altceva ar fi o problema imensa pentru intreaga regiune si pentru intreaga Europa. Alaltaieri am fost in Republica Moldova, am discutat aceste chestiuni si in chestiunea Transnistriei i-am rugat pe toti cei cu care am avut discutii sa continue eforturile de ameliorare, in special in formatul 5+2, in care se incearca deblocarea dosarului transnistrean”, a adaugat el.

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata

*

Copyright © Mondo News 2008 - 2013. All rights reserved.
x

tom hardy, tom hardy filme, sas rogue heroes, serial tv, rol, blair mayne Unde a dispărut Tom Hardy? Motivul pentru care fanii nu mai știu nimic despre superstarul britanic


euro u21, mesaj, simona halep, semifinala, romania-germania EURO U21. Simona Halep le-a transmis tricolorilor un mesaj înaintea semifinalei cu Germania


pamela anderson, adil rami, despartire, umilinta, viata dubla, Pamela Anderson, umilită de iubitul fotbalist: Este un monstru!


horoscop 26 iunie 2019, horoscop miercuri, horoscop azi, horoscop zilnic Horoscop 26 iunie 2019. Berbecii se izolează, iar starea de spirit a Vărsătorilor fluctuează